2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megújult a tornaterem az Apáczai Művelődési Központban

2023. szeptember 14. csütörtök, 09:16
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Közel egy éves felújítási munkák után, szeptember 13-án újra használatba adták a zalaegerszegi Apáczai Művelődési Központ tornatermét. A sporttér mellett az öltözők is új külsőt kaptak. A rekonstrukció a Magyar Kézilabda Szövetség pályázata és állami támogatás révén valósult meg.

Vonzóvá kell tenni a mozgást a fiatalok és a felnőttek számára

A negyed milliárd forintos beruházásból megújult a tornaterem, a nyílászárók, az öltözők, a vizesblokkok, az elektromos rendszer és új szigetelést kapott a tető. Mindezért köszönetet mondtak az intézmény, a településrész, a város, a vármegye vezetői. Az ünnepségen a finanszírozok részéről Pitz András a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgató-helyettese és dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár voltak jelen. 

Különleges és hiánypótló közművelődési intézménynek nevezte az Apáczai MK-t Flaisz Gergő igazgató, révén, hogy tornateremmel rendelkezik, mely lehetőséget ki kell használni. Szintén a 100 százalékos kihasználtságról szólt Orosz Ferencné településrészi képviselő, aki fiatalosnak és sportszeretőnek jellemezte körzetét. 

Balaicz Zoltán polgármester a 2024-ig megcélzott 10 éves programot említette, mely során a város összes oktatási- és sport intézményét felújítanák és ezzel a programmal jól haladnak. 

- A mostani fejlesztést a kézilabda szövetség és Magyarország kormánya támogatta. Köszönet a kiváló együttműködésért a szövetségnek és a kormány korrekt hozzáállásának, mellyel Zalaegerszeget mindenben segítik. Így az új uszoda működését is, melyet az európai energiaválság ellenére sem kell bezárni és most indul a nemzeti úszóprogram – mondta a polgármester.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a fiatalok sportolási hajlandóságáról és ezen a téren szükséges teendőkről, valamint a jó vezetők alá tartozó sportágak motiváló hatásáról szólt. 

A kézilabda zalaegerszegi történetét vázolta köszöntőjében Pitz András, melyről az első feljegyzések 1959-ből valók. Dr. Schmidt Ádám szintén időutazást tett a sport terén. Többek között elmondta, régen a szabadidő eltöltés egyik kiemelt része volt a sportolás, bár az eszközökből kevés állt rendelkezésre. A jelenkori embert sokféle inger éri, újra vonzóvá kell tenni a mozgást, mint kikapcsolódási lehetőséget, melyet a mostanihoz hasonló fejlesztések segítenek. 

Az átadás végén a páterdombi kézilabdások tartottak rövid bemutatót. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK