2022.05.22., vasárnap - Júlia, RitaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megújult épületben a fogászat és a védőnői szolgálat

2018. augusztus 29. szerda, 18:33
Szerző és fotó: Antal Lívia
A fogorvosi ellátás és védőnői tanácsadás szempontjából nyolc, illetve négy település lakosságát érinti kedvezően az a beruházás, mely során Gelse önkormányzata felújította e két egészségügyi szolgáltatásnak helyet adó épületet.

Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke, Szegedi Ferenc polgármester és Manninger Jenő országgyűlési képviselő vágták át a nemzetiszín szalagot

Az infrastrukturális fejlesztést a Széchenyi 2020 Területfejlesztési Operatív Programon elnyert pályázat tette lehetővé, mondta el az épület átadásán Szegedi Ferenc, Gelse polgármestere. Az idáig vezető út azonban nem volt egyszerű, hiszen akadályt jelentett korábban az adósságrendezési eljárás, majd a saját erő hiánya. A pályázati felhíváson való indulás hozta el a megoldást, hiszen az önkormányzat közel 25,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a rekonstrukcióra. Ebből 23,7 millió forintot tett ki az építési költség.

A különbözetet az előkészítésre, nagyobbrészt a tervezéshez kapcsolódó mérnöki munkákra és a műszaki ellenőrzésre fordították. A kivitelezés idén január 23-án kezdődött el, mely során a fogorvosi rendelőnek és a védőnői szolgálatnak helyet adó földszinti rész belső felújítása történt meg. Valamennyi helyiségben kicserélték a járólapot és a csempeburkolatot, újra szerelték az elektromos hálózatot, új gázkazánt állítottak üzembe, új radiátorokat valamint új belső nyílászárókat építettek be. Az emeleti részen lévő szolgálati lakások külső nyílászáróit részben kicserélték. Az önkormányzat saját erőből parkolóhelyeket alakított ki, közte egyet a mozgáskorlátozottak számára is, ami szorosan illeszkedik a projekt során megvalósult akadálymentesítéshez.

A polgármester, mint mondta, ezek mind láthatóak a külső szemlélő számára, ami viszont nem látható, az a fűtési és villanyszámlában fog megmutatkozni. Az épület ugyanis nemcsak újravakolták és színezték, hanem teljes külső és belső szigetelését is megvalósították. A pályázati projektnek köszönhetően jelentősen javultak a fogászati és védőnői ellátás körülményei, nem beszélve a megújult épületről, ami most már az utcaképet is szépíti, hangsúlyozta Szegedi Ferenc.

A fogorvosi rendelőben dr. Puskás Kitti fogorvos társaságában

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében szintén hangot adott ennek, hiszen a beruházás szükségességét éppen az indokolta, hogy teremtsenek méltó feltételeket e két egészségügyi alapellátáshoz. Úgy vélekedett, hogy a pályázatot könnyebb volt elnyerni, mint megvalósítani. Időközben ugyanis jelentősen megnövekedtek az építőanyagok árai, továbbá nehézséget okoztak a pályázat lebonyolítását kísérő adminisztratív terhek. Végül gratulált minden közreműködőnek, akik, mint mondta, magukénak érezték ezt a beruházást. 

Dr. Puskás Kitti fogorvos és Kerek Györgyi védőnő is örömét fejezte ki a megújult épület miatt, ahol immár megszépült környezetben fogadhatják a települések lakosait.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK