2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megvásárolta az MCC az egykori Kummer kávéházat

2023. október 30. hétfő, 19:21
Szerző: ZalaMédia
Az egykori Kummer kávéház, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal korábbi épülete lesz a jövőben a Mathias Corvinus Collegium zalaegerszegi képzési központjának otthona. Az MCC felújítja a történelmi belvárosban lévő patinás ingatlant, így a beruházással egy újabb, a város történelme szempontjából fontos épület tündökölhet újra régi fényében - áll az MCC szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményében.

Hamarosan felújítják az épületet

Az épület napjainkban (Forrás: Google Maps)

A Mathias Corvinus Collegium 2021 óta végez tehetséggondozó tevékenységet Zalaegerszegen. Ingyenes tehetséggondozó programot kínál valamennyi zalai általános- (Fiatal Tehetség Program) és középiskolás diáknak (Középiskolás Program), akik az iskolai tanulmányaikat kiegészítő, érettségit segítő és a hétköznapi életükben is hasznosítható, széleskörű tudás megszerzésére kapnak lehetőséget. Jelenleg a FIT Programban 75, a Középiskolás Programban pedig 157 diák tanul, ők Zalaegerszegről és a környék mintegy 20 településéről érkeztek az MCC-be. Az ingyenes képzések mellett tudományos-közéleti előadásokat is tartanak a zalaegerszegi MCC-ben.

Mint az a sajtóanyagból kiderül, a tehetséggondozó intézmény jelenleg egy bérelt ingatlanban, a Tudomány és Technika Háza első emeletén működik, aminek a befogadóképessége már nem elégíti ki a megnövekedett képzési igényeket. Ezért vásárolták meg a Batthyány Lajos- és a Kölcsey utcák sarkán - műemléki területen - található épületegyüttest, vagyis az egykori Kummer kávéházat, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal korábbi épületét.

A kávéház egykor (Forrás: Göcseji Múzeum)

A helyi védelem alatt álló épületegyüttes a környezettel és a településképpel összhangban jelentős külső és belső felújításon esik át, a beruházás után pedig a Mathias Corvinus Collegium zalaegerszegi képzési központjának székháza lesz. A rekonstrukció részeként oktatási- (25-30 fős tantermek, nyelvi labor) és közösségi tereket (aula, konferencia- és rendezvényterem, kávézó), valamint irodákat alakítanak ki. 

Mint arról korábban beszámoltunk, az MCC eredeti tervei között az szerepelt, hogy az egykori városháza épületét, a Kazinczy tér 1. számú ingatlant újítják fel. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK