2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Napelemek a Radnóti-óvodában

2023. október 19. csütörtök, 12:59
Szerző, fotó: Bánfi Kati
Az önkormányzati energiahatékonysági program, a „Napelem I. ütem” részeként napelemeket szereltek fel Zalaegerszegen öt óvodában, többek között a belvárosi Radnóti Utcai Székhelyóvodában is. A déli oldalra épített 15 kollektorral az intézmény áramellátását kívánják megoldani.

Energiahatékony megoldás

Az utóbbi években teljes felújításon esett át az intézmény, így az új szigetelés és a fűtésrekonstrukció mellett most már megújuló energiaforrás is csökkenti a rezsiköltségeket. A visszatápláló-rendszer többek között a közelmúltban cserélt LED-égőket működteti. Minderről sajtótájékoztatón számolt be Gecse Péter alpolgármester, településrészi képviselő és Biró Veronika, intézményvezető. 

Gecse Péter elmondta, az energiaválság kezelésére adott válasz ez a beruházás, mely a működésbiztonságot szolgálja a többi alapellátási intézményhez hasonlóan. A kiadáscsökkentés mellett független rendszer kialakítása is szempont volt. A tető déli oldalán 15 darab modult helyeztek el fogyasztásarányos tervezés alapján. Így a rendszer ki tudja termelni az óvoda áramellátásához szükséges energiát. A beruházás 5,8 millió forintból valósult meg. 

Biró Veronika pedig megemlítette, az óvoda épülete mellett az udvar folyamatos fejlesztésére is gondot fordítanak. A nyár folyamán két új játszóeszközzel bővült – a kis fűszerkeretet is magába foglaló – szabadtéri rész. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK