2022.07.02., szombat - OttóZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Négycsillagos szálloda épül MMIK helyén

2019. április 16. kedd, 18:46
Szerző: V.Zs.; Fotó: pP
A városi közgyűlés módosította az idei évi költségvetési rendeletét, így 43 milliárdról 44,2 milliárdra emelkedett a főösszeg – fogalmazott a múlt heti képviselőtestületi ülés után tartott sajtótájékoztatóján Balaicz Zoltán polgármester.

Hozzátette: állami beruházásból négycsillagos szálloda épül az egykori Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ több mint tíz éve üresen álló épület helyén, annak lebontása után. Az előkészítésre, a kiviteli és engedélyes tervek készítésére mintegy 190 millió forintot adott át a Magyar Turisztikai Ügynökség Zalaegerszeg önkormányzatának. A polgármester jelezte: a művelődési központ bezárásáról 2007-ben döntött az akkori fenntartója, a Zala Megyei Önkormányzat. Zalaegerszeg 2015-ben vette át ingyenesen a tulajdonjogot, mert egy későbbi pályázat forrásainak felhasználásával oda költöztette volna a Griff Bábszínházat és a VMK egyes részlegeit.

Mivel az elmúlt években már nem volt ilyen célra állami vagy európai uniós pályázat a város az elmúlt évben visszaadta az ingatlant az államnak. Balaicz Zoltán hozzátette: a járműipari tesztpálya miatt szükséges szálloda terveit az önkormányzat készítteti el, majd azokat átadja az állami beruházási ügynökségnek, hogy a bontást és majd az építést megvalósítsa, valamint kiválassza a leendő üzemeltetőt.

A képviselőtestület 2024 július 31-ig az eddigi igazgatót, Flaisz Gergőt bízza meg a Keresztury VMK magasabb vezetői feladatainak ellátásával. Hozzájárultak a képviselők, hogy a Városgazdálkodási Kft. egy új seprűgépet szerezzen be, bonyolítsa le a közbeszerzést és lízingszerződést kössön maximum 60 millió forint összeghatárig. Döntés született arról is, hogy a város 2019 május 15-től kezdődően 15 évre bérbe adja a Kovács Károly Tagkollégium  „A” épületének földszintjén található főzőkonyhát  a Molni-Adresz Vendéglátóipari Kft-nek.

A közgyűlés úgy döntött, mivel nem érkezett jelölés, az idén sem adja ki a város díszpolgára címet. „Pro Urbe Zalaegerszeg” díjat kap dr. Császár Tamás főorvos és a Notre Dame Női Kanonok és Tanítórend. A Sport Mecénása elismerést az idén a Zalaszám kapja. Az elismeréseket a május 10-i ünnepi közgyűlésen vehetik át.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK