2024.02.21., szerda - EleonóraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A nevelt és az elveszett gyermekekért

2017. május 29. hétfő, 19:02
Szerző és fotó: Antal Lívia
Közel 100 gyermek fújt egyszerre buborékot a zalaegerszegi Dísz téren. A flashmob-ot a városi gyermeknapon, az Ezer Lámpás Éjszakája rendezvény keretében szervezte meg a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat a nevelőszülői hálózatnak népszerűsítése, valamint az elveszett gyerekek érdekében.

Első alkalommal szerveztük meg a programot, mert a szülő nélküli gyerekek gondozásával és nevelésével kicsit kapcsolódunk az Ezer Lámpás Éjszakája kezdeményezés üzenetéhez – mondta érdeklődésünkre Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének főigazgatója. – A rendezvénnyel nevelőszülői hálózatunkat kívánjuk népszerűsíteni, melyben jelenleg 97 nevelőszülő gondoskodik 188 gyermekről és 22 fiatal felnőttről a megyében.

A nevelőszülői hivatást is népszerűsítették

Éppen ezért hívtuk őket, továbbá a gyermek- és lakásotthonokban élő gyermekeket, a szociális intézményben élő ellátottakat, valamint a főigazgatóság munkatársait közös buborékfújására. A téren sétálók között nevelőszülői hivatást népszerűsítő szórólapokat is szétosztunk, azzal az üzenettel, hogy minden gyermek természetes vágya, hogy családban élhessen gyermekotthon helyett. Bízunk abban, hogy ez az üzenet sokakhoz eljut, és nevelőszülőnek jelentkeznek nálunk.

Az Ezer Lámpás Éjszakája program csapata három éve kereste fel az önkormányzatot, így az idei rendezvény immár harmadik a sorban – tájékoztatott Tolvaj Márta alpolgármester. – A rendezvény nem titkolt célja, hogy felhívja azon gyermekekre a figyelmet, akik valamilyen oknál fogva elvesztek. Az eltűnt gyerekek május 31-i világnapjához kapcsolódóan a sok-sok világító lufit ilyenkor azért engedjük a magasba, hogy hazatalálhassanak családjaikhoz. A nevelőszülők nagy köszönetet érdemelnek, mert befogadják azokat a gyerekeket, akik úgymond nem vesztek el, de valamely probléma miatt állami gondozásra szorulnak. Ők azok, akik a biztonságot, a szerető családi légkört nyújtják számukra, példát mutatva az anyai és apai szerepre vonatkozóan.

A Dísz téren különféle programok és könnyűzenei koncertek várták az érdeklődőket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK