2024.05.26., vasárnap - Fülöp, EvelinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Nyári bűnmegelőzési iroda

2018. július 02. hétfő, 16:53
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A keszthelyi önkormányzat a helyi rendőrkapitányság szakmai vezetésével ismét bűnmegelőzési irodát működtet hét héten át a Balaton-parti Energia téren közel harminc, javarészt az Asbóth iskolából érkezett kortárs segítő bevonásával.

 Az irodát idén is a közterületi vagyon elleni bűncselekmények számának csökkentése, továbbá az ide látogató turisták és a helyben élők biztonságérzetének javítása érdekében hívták életre” – jelentették be a július elején tartott sajtótájékoztató alkalmával.

A nyitórendezvényen Ruzsics Ferenc polgármester a szolgálatot teljesítők körében elmondta, hogy a város idén is másfélmillió forintot áldozott a hasznosnak tekintett programra. A fiatalok a zalaszentgróti kortárs segítő táborban már megismerték egymást és túlestek egy szakmai felkészítésen. A nyomtatott szóróanyagok is időre elkészültek, de a fiatalok már nemcsak a szórólapok kiosztásában, de egyéb, a turistákat érdeklő információk adásában is segítenek majd. Dr. Horváth István, keszthelyi rendőrkapitány kiemelte, hogy szükség van a közbiztonság minden szegmensének erősítésére, mert a jó közbiztonság sokszor óvatlanná teszi az itt élőket és az ide érkezőket. A Balaton kirobbanó formáját már május elsején fölvette. A vendég- és autóáradat is jó nyarat vetít előre, de az alkalmi lopásokra specializálódott bűnelkövetők is nagyobb arányban érkezhetnek. A Keszthely rangjához méltó színvonalat idén nyáron is meg kívánják őrizni – hangsúlyozta ki. Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója is megerősítette, hogy a bűnmegelőzést hatékonyan szolgálják a kortárs segítők, akik a rendészeti képzés alkalmával sok érdekes és hasznos tapasztalatot begyűjthettek, amit azonmód hasznosíthatnak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK