2019.12.12., csütörtök - Gabriella Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Országos 2. helyezett a Zala megyei mobil

2017. november 24. péntek, 11:40
Sajtóközlemény
November huszadikán kihirdették a katasztrófavédelmi mobil laborok második országos vetélkedőjének végeredményét. A legjobbnak a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság repülőtéri mobil laborja bizonyult, megelőzve a Zala megyei egységet, és a szoros versenyben harmadikként végző Békés megyei csapatot.

Az eredményhirdetésen dr. Mógor Judit tű. ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hatósági főigazgató-helyettese mellett részt vett Varga Ferenc tű. dandártábornok, fővárosi, Egri Gyula tű. ezredes, Zala, valamint Kiss András tű. ezredes, Békés megyei katasztrófavédelmi igazgató is. A díjátadón megjelentek a katasztrófavédelmi mobil labor járművel rendelkező igazgatóságok iparbiztonsági főfelügyelői, a vetélkedőn résztvevő egység parancsnokai, illetve a vetélkedő szervezői.

Az országos megmérettetésről a versenybizottság elnöke, Szilágyi Eszter tű. alezredes számolt be. Emlékeztetett arra, hogy a feladatok összeállításakor számos olyan ötletet, javaslatot felhasználtak, amelyeket még az új járművekkel rendezett első, 2015-ös vetélkedő után kaptak a versenyzőktől. A négynapos, egyfordulós vetélkedő célja az volt – fogalmazott az alezredes, hogy a csapatok lehető legtöbb kompetenciáját mérni tudják. Szilágyi Eszter a tapasztalatokról szólva elmondta, néha nehézséget okozott az elméleti kérdések megválaszolása, a gyakorlati feladatok esetében pedig különbségek mutatkoztak a csapatok között a műszerválasztás, illetve -kezelés során. A komplex feladatoknál pedig azt tapasztalták, hogy vannak fejlesztésre szoruló területek.

A díjakat átadó Mógor Judit tű. ezredes, főigazgató-helyettes úgy fogalmazott, a katasztrófavédelmi mobil laborok tevékenysége az egyik legösszetettebb a szervezetnél. A laborok állományának – ahogy a versenyen – éles helyzetben is harmonizálniuk kell a különböző területekre vonatkozó speciális ismereteiket, a lakosság védelméért felelős vezetők pedig az általuk adott információk összessége alapján hozzák meg egy-egy helyzetben a megfelelő döntéseket. A főigazgató-helyettes emlékeztetett arra, a versenyfeladatok összeállításánál az is szempont volt, hogy ne csak olyan kihívások elé állítsák a csapatokat, amelyeket már rutinosan meg tudnak oldani, hanem újszerű feladatokat is kapjanak. Mógor Judit hangsúlyozta, a vetélkedőn szerzett tapasztalatokat beépítik a mindennapokba, vagyis a szükséges területeken továbbképzések, felkészítések várhatóak.

A katasztrófavédelmi mobil laborok 2017-es vetélkedőjén a Zala megyei egység, vagyis a Szabó István tű. alezredesből, Kemény Csaba tű. őrnagyból és Szita Zsolt tű. századosból álló csapat érte el az előkelő második helyezést.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK