2020.11.29., vasárnap - TaksonyZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Patrik és Flóra az új évtized első babái

2020. január 02. csütörtök, 15:41
Szerző: Antal Lívia Fotó: Varga György, ifj. Vigh László
2020. január elsején, éjfél után egy perccel Nagykanizsán és Baján születettek meg a vidék első babái. Az új év, illetve évtized másik Zala megyei első újszülöttje hajnali négy órakor jött a világra a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban.

Kovács Patrik 3050 grammal, 53 centiméterrel, természetes úton érkezett meg a Kanizsai Dorottya Kórházban. A kisfiú a 29 éves Kovács Eszter édesanya negyedik gyermeke. A családban először egy kislány, majd három fiú született.

A zalaegerszegi megyei kórházban hajnali négy órakor született meg az új év, évtized első babája, Csertán Flóra. A Zalaigricében élő Tunkel Eszter és Csertán Krisztián kislánya 50 centiméterrel és 3.780 grammal jött a világra.

– Úgy volt, hogy elsején jövünk be a kórházba, de éjszaka, háromnegyed egykor elfolyt a magzatvizem. Flóra gyorsan érkezett, hiszen négy órakor már meg is született. Ő az első kislány a családban. Krisztián, a nagyobbik fiam öt éves. Nagyon örül a kishúgának. Bálint, a kisebbik fiam csak kétéves lesz, ezért nem igazán nem tudja ezt átélni – mondta el Tunkel Eszter.

Vigh László országgyűlési képviselő hatodik alkalommal köszöntötte az év első újszülöttjét Zalaegerszegen. Négy gyermeke és két unokája van. Úgy fogalmazott: sok minden építhetünk, utat, épületet, de ami igazán utánunk marad, azok a gyermekeink és az unokáink, hiszen bennünk élünk tovább. A megszületendő gyermekek nemcsak a családoknak, de nemzetünknek is legfőbb kincsei. Mivel 2020 van, 22 ezer 20 forintot és egy ajándékkosarat hozott a családnak. Mint mondta, ez annak a jelképe, hogy fontos minden megszületett baba.

Megtudtuk, hogy a zalaegerszegi kórházban, havonta átlagosan 100-110 baba látja meg a napvilágot. Tavaly (2019-ben) összesen 1245 gyermek született. A születések száma évről évre emelkedő tendenciát mutat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK