2023.06.06., kedd - Norbert, CintiaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Polgármesteri Facebook-bejegyzés a nehézségekről

2022. augusztus 04. csütörtök, 10:26
Szerző: V.Zs.; Fotó: pP
Személyes hangvételű Facebook-bejegyzést tett közzé augusztus 3-án, 44. születésnapján Balaicz Zoltán polgármester, aki az elmúlt két és fél év kül-és belpolitikai történéseit és ennek Zalaegerszegre gyakorolt hatását elemezte. Hogy mi várható a jövőben, azt az alábbiakban összegeztük.

     Őszinte beszámoló: több nagyberuházást is el kell halasztani

Balaicz Zoltán úgy fogalmazott, „amikor a stabilitást hírtelen felváltja a bizonytalanság, a békét a háború, a fejlődést a válság, amikor minden biztosnak hitt jó dolog összekuszálódik körülöttünk, akkor hajlamosak vagyunk magunk is kétségbe esni, apátiába süllyedni”. A polgármester felvázolta Magyarország gazdasági helyzetét, a nehézségeket és írt arról is, milyen teendők várnak az önkormányzatokra, hogyan próbálnak segíteni a jövőben? Többek között „szeretnénk az adóbevételekből, az ingatlanértékesítésekből és a letétbe helyezett összegekből olyan jelentős pénzügyi tartalékot képezni, hogy bármekkora gond esetén is 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben teljes stabilitással és biztonsággal tudjuk üzemeltetni a várost – írta a polgármester

„Kidolgozunk a szociálisan rászorulók részére egy rezsitámogatási programot, melynek a képzett tartalék lesz a fedezete. Az igénylésnél a családi és jövedelmi helyzet lesz a mérvadó. Különösen fontos, hogy segítsük az egyedül élő, alacsony jövedelműeket, illetve a gyermeket egyedül nevelőket. Ez első körben a saját közszolgáltató cégeinket érintő segítség lesz, de kiterjedhet a gázszámla, a villanyszámla, vagy a tűzifa árához való hozzájárulásra is.”

A színház felújítása is "csúszik" (Fotó: ZalaMédia archív/pP)

Országosan több nagyberuházás elhalasztásáról is döntött a kormány. Zalaegerszegen melyeket érint az intézkedés? Erről az alábbiakban szólt. „Jár-e majd lemondásokkal, áldozatokkal az előttünk álló néhány nehéz év városi szinten? Nos, mindig is az őszinteség a legkorrektebb út: igen! 2022-ben, 2023-ban és talán még 2024-ben is a költségvetés stabilitása, a munkahelyek megőrzése és az energiaválság hatásainak kiküszöbölése lesz a legfőbb feladatunk.  2023-tól kevesebb lesz majd a fejlesztés, a beruházás, az út- és járdafelújítás, a fűnyírás, a rendezvények és fesztiválok, valamint a kulturális, művészeti és sporttámogatás is. Emellett a helyzet normalizálódásáig országosan elhalasztották néhány évvel a nagy állami beruházásokat, ami városunkat is érinti (pl. új sportcsarnok, színházfelújítás, skanzen bővítés, új hotel a volt MMIK helyén, teniszcentrum, hulladékudvar, stb.).” -fogalmazott Balaicz Zoltán.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK