2021.11.28., vasárnap - StefániaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Programelőkészítő workshop a Megyeházán

2020. március 27. péntek, 13:26
Közlemény
Az Európai Unió a 2021-2027-es programozási időszakában is kiemelt figyelmet szentel a központi térségekhez képest jellemzően elmaradott határtérségek fejlesztésére, illetve a határon átnyúló együttműködések támogatására. A korábbi programok folytatásaként az új időszakban is lesz lehetőség közös, magyar-horvát együttműködésben megvalósuló fejlesztési projektek finanszírozására.

Az új program elkészítésének részeként valamennyi határ menti megyében programelőkészítő workshopot rendeznek a Külgazdasági és Külügyminisztérium, mint Irányító Hatóság támogatásával, a Pannon Európai Területi Társulás (ETT) szervezésében.

Nemrégiben tartották a Zala megyei találkozót a Megyeházán, ahol házigazdaként Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kiemelte, hogy a zalaiak várják az új pályázati lehetőségeket, s számtalan ötlettel, tervvel készülnek a következő időszakra. 
A továbbiakban a magyar-horvát határtérség gazdasági-társadalmi helyzetelemzésének, valamint az Interreg V-A Magyarország-Horvátország program eredményeinek bemutatása következett, majd a pályázatokkal kapcsolatos eddigi tapasztalatokat vitatták meg a jelenlévők.
A program során szó esett a 2021-2027-es programozási időszak tartalmi kereteiről, így a szakpolitikai célokról és a támogatható beavatkozásokról is. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK