2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sajtófotó kiállítás a kirakatokban

2022. február 17. csütörtök, 20:58
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Idén is kitették, vagyis megnyílt a XII. Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás. Katona Tibor, Seres Péter és Pezzetta Umberto fotóriporterek a tavalyi évhez hasonlóan most is a Kossuth utca és a Mindszenty tér kirakataiba helyezték el a 2021-es év legjobb sajtófotóit.

 Ifjúsági kategóriával bővült a pályázat

A kiállításon ezúttal is szerepelnek a Zalaegerszegi Sajtófotó Pályázat zsűrizett, válogatott képei, mely idén ifjúsági kategóriával bővült. A seregszemle hivatalos megnyitójára a polgármesteri hivatal előtti téren került sor, ahol Bali Zoltán alpolgármester mondott köszöntőt. A képeket Karner László festőművész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Seres Péter a kiállítással kapcsolatban többek között elmondta: 37 tablót helyeztek ki a polgármesteri hivatal és a Lottó Áruház közötti szakaszon. A sajtófotósok és a pályázók zsűrizett képei láthatók a főutcán. Az idei megmérettetésre harminc pályázó, összesen 290 képpel jelentkezett, változatos témákban. Az idén először meghirdetett ifjúsági pályázatra pedig 34 fiataltól 45 mű érkezett.

A zsűri a felnőtt kategóriában dr. Bedics András (zsűri különdíj), dr. Bérczes Edit (sajtófotósok különdíja), Ekler László (zsűri különdíj) és Marancsics Erika (zsűri különdíj) fotóit díjazta. Az ifjúsági kategóriában pedig Gyarmati Kolos (sajtófotósok különdíja) és Keresztes Hanna (zsűri különdíj) képei bizonyultak a legjobbnak.

A kiállítás február 27-ig tekinthető meg, a tárlathoz pedig katalógus is készült.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK