2020.12.04., péntek - Borbála, BarbaraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sajtónapi sajtóreggelik

2018. március 15. csütörtök, 20:42
Szerző: V.Zs.; Fotó: Seres
A hagyományokhoz híven a szabad sajtó napja alkalmából a város vezetői sajtóreggelin látták vendégül a helyi médiumok munkatársait. Balaicz Zoltán polgármester ünnepi köszöntőjében utalt arra, hogy az 1848/49-es szabadságharc 170. évfordulóját ünnepeljük az idén, az eseményre Zalaegerszeg is készül.

Emlékeztetett: három fontos esemény történt 1848 március 13-án, az idei sajtóreggeli napján. Bécsben már kitört a forradalom, az ellenzéki kör ezen a napon fogadta el a 12 pontot, és Petőfi ezen a napon írta meg a Nemzeti Dalt. Zalaegerszeg és Zala megye is büszke lehet arra, ami 1848/49-ben történt, ezért is emlékezik meg minden évben a helyi hősökről.

1990 óta Magyarországon március 15. a szabad sajtó napja, és ilyenkor megköszönik az újságírók munkáját. Utalt arra, hogy az önkormányzatnak korrekt a kapcsolata a helyi médiumoknak, akik hitelesen juttatják el a városi történéseket az olvasókhoz.

Vigh László országgyűlési képviselő szerint nagyon fontos a hiteles tájékoztatás, és mint mondta, nem szűnt meg Magyarországon a sajtószabadság. Megköszönte a jelenlévő újságíróknak a munkájukat, hogy korrekt, pontos tájékoztatást nyújtanak a város és a térség eseményeiről.
 

***

A szabad sajtó napja alkalmából az MSZP is köszöntötte a sajtó munkatársait. A kötetlen beszélgetésen dr. Fodor Csaba megyei elnök és Góra Balázs elnökhelyettes, országgyűlési képviselőjelölt szólt a sajtó helyzetéről. Elhangzott: akkor szabad a sajtó, ha az újságíró felteheti azokat a kérdéseket, melyek az embereket érdeklik. Máig aktuális a 12 pont, különösen a szabad sajtóra vonatkozó része. Az újságírók ne azt írják, amit megmondanak nekik, hanem azt, amit tapasztalnak. A sajtó feladata az is, hogy rámutasson a problémákra, felhívja azokra a figyelmet.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK