2023.09.23., szombat - TeklaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Számlaszám a tűzkárosultak megsegítésére

2023. május 07. vasárnap, 16:42
ZalaMédia
Címkék:
Balaicz Zoltán legfrissebb Facebook-bejegyzésében arról tájékoztatott, hogy vasárnap délelőtt több egyeztetést is folytatott Gecse Péter alpolgármesterrel, Páterdomb önkormányzati képviselőjével, valamint az érintett szervekkel és intézményekkel a szombati esti Holub utcai tűzesetről és annak következményeiről.

Ennek alapján a következőkről számolt be:


1. Sokan jelezték, hogy szeretnének pénzbeli adománnyal segíteni. Önkormányzatunk erre az alábbi számlaszámot nyitotta meg: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, 11749008-15432704-16020007 (közlemény rovatba kérjük beírni: Tűzkárosultak megsegítése).

2. Szintén sokan vannak, akik ruhákat, tartós élelmiszereket, játékokat, vagy akár bútorokat is felajánlanának. Egyelőre az a kérésem, hogy ezt célzottan azok irányába tegyék meg, akiket ismernek. Igény esetén, a károsultakkal egyeztetve ki fogunk alakítani egy gyűjtőpontot is (megadva a nyitva tartás idejét), ahova ruhákat, használati tárgyakat, tartós élelmiszereket várunk majd, de kifejezetten az igények alapján, hogy mire van tényleg és valójában szükségük, hiszen rossz méretű ruhákkal, kidobás előtt álló eszközökkel nem segítünk, inkább csak további gondot okozunk. Kérjük, hogy a nagyobb helyet foglaló tárgyakat (pl. hűtőgép, mosógép, bútorok) NE ide hozzák majd, hanem azt közvetlenül az igénylőknek juttassák el.

Forrás: Facebook/Balaicz Zoltán

3. A biztosító elkezdi az ingatlanban keletkezett károk felmérését, a biztosítási összeg mielőbbi lehívását a közös képviselet indítja el. Ugyancsak a közös képviselet intézi majd a statikai felmérést, a kivitelező kiválasztását a tető és a homlokzat helyreállítására. Amennyiben a biztosítás díja nem fedezi majd a helyreállítás költségét, akkor önkormányzatunk pénzügyi segítséget fog biztosítani a társasház részére. Amennyiben a közös képviseletnek szüksége van segítségre a kárfelmérésben, az ügyek intézésében, vagy a tönkrement holmik elhelyezéséhez konténerek kellenek, a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztálya ehhez minden segítséget megad.

4. A Polgármesteri Hivatal Szociális és Igazgatási Osztály a következő napokban felméri, hogy kiknek van szüksége esetleg önkormányzati segélyre.

5. Bevonjuk a folyamatba a Zalaegerszegi Család - és Gyermekjóléti Központot, amely további támogatások koordinálásában fog segítséget nyújtani.

6. Közben tisztázódik, hogy mely lakások mikortól lesznek újra lakhatók. Jelenleg csak egy család kért segítséget, őket egy apartmanban helyeztük el, a többi család barátoknál, családtagoknál oldotta meg a szállásolást. Amennyiben lesz olyan család, ahol ez hosszabb távon nem működik, számukra is biztosítunk elhelyezést apartmanban.

Teljes bejegyzés:

https://www.facebook.com/photo?fbid=10228925846471667&set=a.1934089752691

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK