2023.06.01., csütörtök - TündeZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szebb és korszerűbb lett

2020. július 25. szombat, 17:57
Szerző és fotó: Antal Lívia
Zalabaksán régóta várt beruházás valósult meg az önkormányzati hivatal külső rekonstrukciójával, melyre pályázati támogatásokkal és önerővel együtt 33,5 millió forintot költöttek. Az átadási ünnepségen elhangzott, tervezik a hivatal belső felújítását, hogy komfortosabb feltételeket tudjanak biztosítani a munkatársak és a lakosság számára egyaránt.

Megújult a közös önkormányzati hivatal épülete Zalabaksán

A hét települést (a székhelyközség mellett Kozmadombja, Kálócfa, Kerkabarabás, Szilvágy, Pusztaapáti és Pórszombat) kiszolgáló közös önkormányzati hivatal felújítására 2016-ban nyújtottak be pályázatot a vidékfejlesztési programra, kezdte tájékoztatóját Horváth Ottó polgármester. 2018-ban született meg a döntés, hogy Zalabaksa 23,5 millió forintot nyert, Kozmadombja, mint konzorciumi partner pedig 3 millió forintot. A pályázati támogatáson felül valamennyi önkormányzat összesen 7 millió forint önerővel járult hozzá a beruházás költségeihez. A munkálatok az elmúlt év őszén kezdődtek meg, és idén március elejére fejeződtek be. Az energiaracionalizálási projekt során a külső nyílászárók cseréje, a homlokzat szigetelése, vakolása, színezése és a fűtés korszerűsítése valósult meg.

A polgármester az elmúlt évekbeli fejlesztéseket is felidézte. 2003-ban a tetőhéjazatot cserélték le, 2015-ben pedig napelemes rendszert telepítettek, amellyel a villamos energia árát tudják megtakarítani. Mint mondta, a külső felújítás felett érzett öröm akkor lesz teljes, ha a hét települést kiszolgáló hivatal belső felújítása is megtörténik. A Belügyminisztériumtól várnak erre forrást, az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázati lehetőséggel élve.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a közszférában ténykedők szerepét emelte ki. Ehhez Kossuthot idézte: „szolgái és nem urai vagyunk a nemzetnek”.  Miniszternek, országgyűlési képviselőnek, polgármesternek, és a hivatal dolgozóinak egyaránt feladata a szolgálat, mert az adófizetők tartják el. Egy hivatalban éppen ezért mindent meg kell tenni a lakosság ügyeinek minél gyorsabb és sikeresebb elintézése érdekében. Faluhelyen közvetett szerepe van a hivatalnak, mert mindenki ismer mindenkit. Ezért is fontos, hogy az itt élők érezzék, segítséget kapnak problémáik, gondjaik megoldásához. Zalabaksa is olyan község, ahol odafigyelnek mindenkire, és ahol az önkormányzat a szolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztésen is dolgozik. Ezt az támasztja alá, hogy a hivatal rekonstrukciója mellett az óvoda felújítására közel 14 millió, az óvodaudvar megújítására pedig 3 millió forint pályázati forrást tudtak fordítani az elmúlt időszakban. 

Az ünnepség végén Vigh László, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Horváth Ottó, valamint Kámán János, Kozmadombja polgármestere vágta át a nemzetiszín szalagot.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK