2023.01.28., szombat - Károly, KarolaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szilvafesztivál a tündéri településen

2016. szeptember 11. vasárnap, 18:41
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL
Szilvás pörkölt és nyúlhalászlé is színesítette az ételkínálatot Szilvágyon, a Göcseji Szilvafesztivál főzőversenyén. A tizedik alkalommal megrendezett fesztiválon az önkormányzat köszönetét fejezte ki azoknak, akik az eltelt egy évtized alatt tevékenyen vették ki részüket a népszerű esemény szervezéséből és megvalósításából.

Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke ünnepi beszédében a polgármester idézte, aki korábban kijelentette, hogy a rossz időjárás miatt talán át kellene nevezni a programot gumicsizma fesztiválnak. Szerencsére, most az idő kegyeibe fogadta a fesztivált. Az elnök szólt arról is, hogy az elmúlt időszakban az önkormányzat és a Szilvágyért Egyesület több tíz millió forintot hozott a településre, ebben a megyei önkormányzat és a kormányhivatal segítségét kérve, illetve pályáztak is. Mint mondta, a megyei önkormányzat ezúttal egy víztározó építésében kíván segítéségére lenni a településnek, mely megoldaná az esőzések okozta problémákat. Az ötven millió forintos beruházás reményeik szerint jövőre valósul meg.

Jubilált a Göcseji Szilvafesztivál Szilvágyon

Pácsonyi Imre, közgyűlési alelnök, a főzőverseny zsűri elnöke értékelésében elmondta, idén inkább a férfiak ügyeskedtek, és főztek olyan finomságokat, melyekkel könnyen a női szívekbe lophatják magukat. Egyúttal minden csapatnak gratulálhatnak, hiszen valamennyi étel dicséretére válna egy ünnepi asztalnak. Ezt követően átadta az elismerő okleveleket. A helyi Luter család teljesített a legjobban, akik bográcsban főtt toros káposztával, tárcsán sütött csirkeszárnnyal és -combbal, ponty patkószelettel valamint szilvás gombóccal kínálták a vendégeket.

Péntek Katalin polgármester folytatta az elismerő oklevelek átadását azoknak, akik az elmúlt egy évtizedben sokat tettek a rendezvény sikeréért, többek között sok tízezer szilvás gombócot főztek meg. (Bár idén elfagyott a szilva, úgy kellett vásárolni.) Mások mellett megköszönték a munkát a Szilvágyért Egyesület és népdalkör tagjainak. A falu tiszteletbeli polgára címet Laki Józsefné volt körjegyző, valamint fesztivált évek óta támogató Kovács Ferenc vehette át. A község kulturális és közösségi élete érdekében végzett tevékenysége elismeréseként díszpolgári oklevelet kapott Takácsné Gerencsér Erika (képünkön dr. Pál Attila elnökkel). 

Délelőtt Vigh László országgyűlési képviselő Tündéri Település címet adományozott az önkormányzatnak, majd felavatták a felújított első világháborús emlékművet.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK