2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tabletek segítik a hallgatók tanulmányait

2023. november 14. kedd, 15:11
ZalaMedia
Száz hallgató vehetett át táblagépet a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában, melyeket tanulmányaik végéig használhatnak. A Pannon Egyetem 2022 májusában, a „Pannon Egyetem gyakorlatorientált infrastrukturális- és készségfejlesztési reformja” elnevezésű, RRF-2.1.2-21-2022-00007 számú projekt keretében 4 milliárd forint összegű támogatást nyert el.

Oktatók és hallgatók is kaptak táblagépet a projektből.

Az ünnepélyes átadón dr. Palányi Ildikó mb. főigazgató köszöntötte a hallgatókat és mondta el a projekt részleteit. Kiemelte, hogy a támogatásból, a Felhőcampus alprojekt keretében, a Zalaegerszegi Egyetemi Központban megkezdődtek a tanterem-fejlesztések is.

- Az első ütemben 22 darab új IT eszköz kihelyezésével modernizáltuk tantermeinket: projektorok, vetítővásznak és digitalizáló táblák szolgálják a korszerű oktatást. Az oktatók számára 28 IT eszközt, köztük laptopok, monitorok, streaming kamerák és kamera állványok kerültek beszerzésre. Emellett minden főállású oktató tabletet is kapott, melyet használhat az oktatáshoz. A pályázat keretében a legmagasabb pontszámmal felvételt nyert elsőéves hallgatók, valamint a kiemelkedő közéleti és tudományos teljesítményt nyújtó felsőbb éves hallgatók vehették át az összesen 100 darab Samsung Galaxy S8 típusú táblagépet, melyeket a várható képzési idejük végéig használhatnak. Mindezeken felül másodéves tesztmérnök szakos hallgatóink további 25, tanulmányaik támogatását szolgáló IT eszközt vehettek át: laptopokat, streaming kamerákat, kamera állványt, tabletet és monitorokat - foglalta össze a fejlesztést dr. Palányi Ildikó.  

A hallgatók tanulmányaik befejezéséig használhatják az IT eszközöket, melynek pontos részleteiről dr. Szili-Fodor Dóra mb. igazgató-helyettes, projekt-koordinátor beszélt. A tájékoztatót követően az Innovációs és Tudásközpont földszinti aulájában vehették át a hallgatók az eszközöket.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK