2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tervezés alatt a Zalaegerszeg–Körmend közötti kétszer kétsávos gyorsforgalmi út

2020. július 24. péntek, 10:01
Közlemény
2019-ben született döntés arról, hogy az M7-es autópálya és Zalaegerszeg között 170 milliárd forintos ráfordítással már épülő M76-os kétszer kétsávos gyorsforgalmi utat Zalaegerszegtől észak-nyugati irányban, körmendi kikötéssel fogják majd tovább vezetni.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) a 2019. december 13-án kiírt nyílt, Európai Uniós közbeszerzési tendert lezárta és az értékelés után kihirdette annak nyerteseit az EU-s közbeszerzési közlönyben. Ennek alapján a Zalaegerszeg és Körmend közötti kétszer kétsávos gyorsforgalmi út tanulmánytervét és környezetvédelmi hatástanulmányát egy három tervező cégből álló konzorcium készítheti el (FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt., Pannonway Építő Kft., UNITEF'83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt.). Az 505 millió forintos megbízás része a környezetvédelmi engedély megszerzése is - adta hírül Facebook oldalán Balaicz Zoltán polgármester.

(Forrás: Facebook/Balaicz Zoltán)

A szintén M76-os elnevezést viselő kétszer kétsávos gyorsforgalmi út Zalaegerszeg észak-keleti csomópontjából indul majd. A járműipari tesztpályától északra haladva, többnyire Zala és Vas megye határát érintve halad, Vas megye határát átlépve keresztezi a Rába-folyó völgyét. Az új út 28 kilométer hosszú lesz, a Rába felett egy hidat is építeni kell majd. Az új út végpontja Körmend közelében a tervezett M80-as, és M86-os, valamint a 8-as és 86-os főutak által határolt csomópontnál lesz, így Zalaegerszegről közvetlen kikötés alakul ki az osztrák határhoz, továbbá egy gyorsforgalmi ív is kiépül (M7-es autópálya – Zalaegerszeg – Körmend – Szombathely – Győr).

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK