2021.09.24., péntek - Gellért, MercédeszZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tisztelet és megbecsülés

2016. október 23. vasárnap, 18:40
Szerző: V.Zs.; Fotó: pP
„1956 eseményeinek alakítói igazi héroszok, bajnokok, akik az igazság és a szabadság kutatása közben a hazájuk és nemzetük sorsát tartották mindig a legfontosabbnak.

A jövőjüket egy olyan országban képzelték el, ahol a törvényesség, a nép szolgálata alapvető része a társadalmi rendnek” – fogalmazott többek között ünnepi beszédében Bali Zoltán önkormányzati képviselő, a gazdasági bizottság elnöke.

Megemlékezés a forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján

Az Ady úti 56-os emlékműnél megtartott városi rendezvényen a szónok visszaemlékezett az 1956-ot megelőző eseményekre, vázolta az okokat, melyek elvezettek a forradalom-és szabadságharchoz. Példaként említette, hogy Rajk László és társainak újratemetése nem csupán a végtisztesség megadása volt, hanem egyben beismerő vallomás is. Bali Zoltán szólt az ÁVH kegyetlenkedéseiről, a koncepciós perekről, „osztályidegen” elemek táborokba történő deportálásáról, kivégzésekről.

A néhány hétre kivívott szabadság 56-ban megmutatta, mit jelent az, ha a nemzet átélheti önnön boldogulását, és hogy jövőjéről maga dönthet, nyugati, európai közösséghez tartozhat – fogalmazott.

Megemlékezett az ünnepi szónok a zalaegerszegi forradalmárokra is: tisztelet és megbecsülés illeti Szerencsés Rudolfot, Závodszky Istvánt, Ostoros Károlyt, és a mai napig is köztünk élő Simon Dezsőt és Csabai Hugót.  

Az ünnepség koszorúzással zárult, majd a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem előtti téren folytatódott az ünnepség, ahová egy látványos felvonulás kíséretében érkezett meg a közönség.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK