2023.09.23., szombat - TeklaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tóth Gábor újmisés pap

2017. június 30. péntek, 14:40
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az elmúlt időszakban húsz újmisés pappal gazdagodott a Magyar Katolikus Egyház. Felszentelése után június középső szombatjának estéjén tartotta újmiséjét a hévízi Szentlélek templomban a keszthelyi születésű, s családjával a fürdővárosban élt ifjú pap: Tóth Gábor, aki a veszprémi Hittudományi Főiskolán végzett.

A Veszprémi Főegyházmegye új papját dr. Márfi Gyula érsek délelőtt áldozópappá szentelte, majd Úrnapja előestéjén megtarthatta első, ünnepélyes újmiséjét a Szentlélek templomban, ahol Kiss László esperes köszöntötte, majd Böszörményi Géza piarista atya ünnepi szónokként jelezte: egy új életszakaszban is méltó módon kell helytállnia.

A hónap végén a keszthelyi Fő téri templomban tartott miséjén Tóth Gábor a Krisztus-központú élet fontosságáról elmélkedett, majd újmisés kegyelemhozó áldását adta a hívekre. Vele beszélgetve kiderült, papként is igaz keresztény ember kíván maradni és folyamatosan törekszik arra, hogy elmélyítse kapcsolatát Istennel. Aki belőlem iszik, nem szomjazik meg soha - mondja Jézus. Ő is e forrásból tud és akar meríteni a hivatása során. Hivatásához az Istennel való személyes kapcsolat nyújt erőt.

Az Apostolok Cselekedeteinek 28. fejezetéből választott magának papi jelmondatot: Rómában Szent Pál hirdette az Isten országát, és bátran és akadálytalanul tanított Urunkról, Jézus Krisztusról. Vallja: Isten kegyelme a legfontosabb, Ő nem vár egyetlen embertől sem erőn felüli teljesítést. Ha az ember mindenestől odaadja magát a Teremtőjének, Isten az embert fel tudja használni arra a célra, amire eredetileg rendeltetett.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK