2024.05.30., csütörtök - Janka, ZsanettZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Új nyomvonal vezet majd le a Jánka-hegyről

2024. április 23. kedd, 10:23
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A megnövekedett forgalom miatt kiszélesítik Zalaegerszegen a Jánka-hegyi Kikelet utcát. A fejlesztésről Balaicz Zoltán polgármester és Galbavy Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót a helyszínen.

Kiszélesítik a Kikelet utcát; kétszer egysávos lesz a forgalom

Elhangzott: már 20 évvel ezelőtt felvetődött a Bartók Béla utcát és a Jánka-hegyet összekötő Kikelet utca bővítése, nyomvonalának szélesítése. A tervek három évvel ezelőtt elkészültek, de csak most sikerült forrást találni a beruházáshoz.

A korszerűsítés során burkolat- és csapadékcsatorna-, illetve közvilágítás építéssel kapcsolatos kivitelezési munkák zajlanak. Az egyik leglátványosabb elem pedig az, hogy az utcát kiszélesítik; a Jánka-hegy felőli beszűkült útszakaszt egyirányúsítják, mellette egy új vonalvezetésű, szintén egyirányú nyomvonal kerül kialakításra a forgalom biztonságos lebonyolítása érdekében.

A fejlesztéssel a Jánka-hegyre vezető régi út burkolatmegerősítést kap, a Jánka-hegyről levezető új nyom mellé lépcsős járda is épül. A meredek rézsűk megtámasztására „flórakosaras” támfalakat alakítanak ki, a kapubejárók pedig aszfaltburkolattal megújulnak. A Kikelet utca északi oldali szegélye mellett 220 méter hosszúságban zárt csapadék gerinccsatorna is épül.

A 122,5 millió forint értékű beruházás a Kovács Károly Városépítő Program keretében zajlik. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK