2023.01.30., hétfő - Martina, GerdaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Újra kinyitott a kertvárosi posta

2023. január 02. hétfő, 17:27
Szerző: Vadas Zsuzsa; Fotó: pP
Mint ismert a Magyar Posta Zrt. november 12-től 210 településén 366 postahivatal működését ideiglenesen szünetelteti. Az energiafelhasználás csökkentése érdekében Zalában 24 postahivatalt zártak be, Zalaegerszegen hatot, köztük a kertvárosi 6-os számú hivatalt.

Az önkormányzat 40 millió forintot biztosít a működéshez

Ismét nyitva a kertvárosi posta

Balaicz Zoltán polgármester már novemberben jelezte, egyeztetéseket kezdeményez a Magyar Posta Zrt. vezetésével, hogy legalább a naponta 430 ügyfelet fogadó kertvárosi posta tovább működhessen, illetve újra kinyithasson. A tárgyalások eredményéről az új év első munkanapján, a kertvárosi posta előtt tartott sajtótájékoztatón számolt be a város polgármestere. Mint fogalmazott, a mai nappal újra kinyitott a 6-os számú postahivatal, melynek üzemeltetéséhez ötven százalékban hozzájárul az önkormányzat is, és az idei évben 40 millió forintot biztosít a működéshez.  A többi városrészi postahivatal szolgáltatásainak vállalkozási alapon történő megoldásán is gondolkodnak.

Bognár Ákos, Balaicz Zoltán, Orosz Ferencné és Galbavy Zoltán a sajtótájékoztatón

Az eseményen részt vettek a kertváros önkormányzati képviselői is: Bognár Ákos, Orosz Ferencné és Galbavy Zoltán. Elmondták, minden kertvárosi lakos számára fontos a kertvárosi posta, az újranyitást sokan kérték a képviselőktől. Különösen az idősebbeket érintette rosszul az intézkedés. 

A megszokott szolgáltatásokkal várják az ügyfeleket

Elhangzott: a Kertváros volt az egyik legdinamikusabban fejlődő városrész, 1985-re már 14 ezer embernek adott otthont a településrész. Nem véletlen, hogy hamarosan felépült egy szolgáltató központ, mely magában foglalta a postahivatal épületét is; hivatalosan 1986. január 16-án nyitott meg a kertvárosi posta. Ez volt akkor a város második legnagyobb távszolgáltatója. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK