2021.06.22., kedd - PaulinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ülnöki eskütétel a bíróságon

2019. május 28. kedd, 21:31
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A négyéves ciklus végeztével idén újra ülnökválasztásra került sor a megyében. A következő években ötvennyolcan ülhetnek fel a pulpitusra, hogy nem hivatásos bíróként járjanak el a törvény által meghatározott ügyekben.

Az ülnökök élettapasztalatukkal, szakmai múltjukkal, tudásukkal könnyítik az ítélkezést, és segítenek abban, hogy egy-egy esetet több szempontból is megvizsgálva, az objektív igazságnak leginkább megfelelő döntés szülessen.

Negyvenketten a zalaegerszegi ítélkezést segítik

Az önkormányzatok által nemrégiben megválasztott ülnökök közül negyvenketten a zalaegerszegi bíróságokon ténykednek majd. A többiek Lenti, Nagykanizsa és Keszthely bíróságain látják el feladataikat. Az ülnökök ünnepélyes beiktatására a Zalaegerszegi Törvényszéken került sor. A megbízóleveleket a Zala Megyei Közgyűlés részéről Pácsonyi Imre alelnök, a zalaegerszegi önkormányzat részéről Balaicz Zoltán polgármester, Nagykanizsa képviseletében Tóth Nándor alpolgármester, a Zala Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat részéről pedig Orsós Tibor elnök adta át.

Az eskütétel után dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke beszédében elmondta: a nem hivatásos kollégák a munkaügyi- és a büntetőügyi perekben ülhetnek fel a pulpitusra. Feladatuk, hogy igazságosan, valamint időszerűen és pártatlanul ítélkezzenek. Az elnök bízik abban, hogy az ülnökök bölcs döntéseket hoznak.

A zalaegerszegieket köszöntve Balaicz Zoltán polgármester elmondta: az önkormányzat egyhangúlag döntött a negyvenkét fő személyéről. Olyanokat választottak, akik szakmai múltjuk, közügyek iránti érdeklődésük, tudásuk, elhivatottságuk miatt megérdemlik, hogy kiülhessenek a pulpitusra.

A társadalmat képviselő ülnökök ezúttal is négy évre kaptak megbízatást. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK