2024.06.14., péntek - VazulZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ünnepi közgyűlés és díjátadó

2022. december 17. szombat, 13:00
Szerző: Vadas Zsuzsa; Fotó: pP
„A közösségek a kölcsönös bizalomtól függnek, és nélküle nem fognak spontán módon létrejönni. A mi városunk közössége attól válik egyre erősebbé, ha lehetőséget adunk egymásnak, ha bízunk egymásban, ha merünk tenni azért, hogy mindenki részt vehessen a munkában”.

  „A hivatásunk mindig velünk marad”

E gondolatot Balaicz Zoltán polgármester fogalmazta meg ünnepi beszédében a zalai megyeszékhely első, 1247-es okleveles említése 775-dik, valamint az 1732-es hivatalos megyeszékhellyé válás 290 éves évfordulójának záróeseményén. Az ünnepi rendezvényen került sor a Zalaegerszegért Díjak átadására. Az eseményen részt vett dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Birkner Zoltán a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója, Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa főispán, és Magyar János Lendva polgármestere.

Balaicz Zoltán szólt arról, hogy az elmúlt esztendőkben nagy hangsúlyt fektettek az évfordulók megünneplésére, mivel ezek a rendezvények tudatosítják a közösségben a város múltját, az értékeit, másrész erősítik a lokálpatrióta öntudatot. Beszámolt a gazdaságfejlesztési beruházásokról, kulturális és tudományos programokról, kiemelve a Mindszentyneumot, a megújult Göcseji Múzeumot, a Korona Szalont, a kézműves piacot, az Alsóerdei Sport és Élményparkot, valamint az elkészült új városi uszodát. Gratulált a kitüntetetteknek és megemlítette a legfontosabb különbséget a munka és a hivatás között: „a hivatás tartást ad az élet minden területén. A hivatásunk mindig velünk marad. Akkor is, ha nyugdíjba megyünk. Mivel a lényünk elválaszthatatlan része, nem lehet elvenni tőlünk”.

Navracsics Tibor ünnepi köszöntőjében Zala vármegye történetéről szólt, és a közösség fontosságát emelte ki. Mint fogalmazott, zalainak lenni mindig küldetést jelent, és Zala mindig sajátos vonalat képviselt a gazdaságban, közéletben. Megemlékezett a mindkét rendszer által üldözött Mindszenty Józsefről. Hangsúlyozta: Zalaegerszeg az elmúlt években lenyűgöző fejlődésen ment keresztül. 

Az ünnepi köszöntők után Balaicz Zoltán és Navracsics Tibor átadta a Zalaegerszegért Díjakat. Elismerésben részesült Babják Zoltán az ukrajnai, kárpátaljai Beregszász (Zalaegerszeg testvérvárosa) polgármestere, Béres Katalin a Göcseji Múzeum főmuzeológusa, dr. Buktáné dr. Hetesi Magdolna a Zala Megyei Egészségbiztosítási Pénztár nyugalmazott vezetője. Díjazott lett Hermann Miklós, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara korábbi főtitkára, dr. Kopeczky Ildikó csecsemő-és gyermekgyógyász, az Asztma Klub Egyesület elnöke, Kozáry Ágnes, aki elsőként lett olimpikon zalaegerszegi színekben, Mátai Ferenc, a Landorhegyi Általános Iskola nyugalmazott igazgatója, Németh László, a Zrínyi Miklós Gimnázium nyugalmazott igazgatóhelyettese, a Nyugdíjas Pedagógus Egyesület (a díjat Iványi Ildikó elnök vette át), valamint a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar (az elismerést Tóth László, a zenekar vezetője vette át.) (A kitüntetettek életútjáról, szakmai munkájáról a ZalaEgerszeG hetilap december 13-i számában olvashatnak részletesen.)

Az ünnepség végén gratulált a kitüntetetteknek Vigh László, majd Molnár János atya, római katolikus plébános mondott karácsonyi áldást. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK