2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Út- és járdafelújítás a Jókai utcában

2023. november 16. csütörtök, 18:08
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Megújul az út- és a nyugati oldali járdaburkolat a Jókai Mór utcában, mégpedig az Arany János- és Mikes utcai szakaszon. A részletekről a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester és Bali Zoltán alpolgármester.

Szegélyeket, víznyelőaknákat is cserélnek

Többek között elhangzott: az önkormányzat az arányos városfejlesztés jegyében, a közműszolgáltatókkal egyeztetve Zalaegerszeg több pontján végez közműfelújítást, melyekhez útburkolati fejlesztés is társul. A polgármester szerint a 2024-es költségvetés az eddigieknél is több lehetőséget ad majd az ehhez hasonló beruházásokra.

Bali Zoltán elmondta: egy összehangolt munka zajlik a Jókai utcában, melynek előzménye az volt, hogy az Arany János utca környezetében, egy KEHOP-projektnek köszönhetően megvalósult a Jókai- és Arany János utcák szennyvízcsatorna kiváltása. Az 1960-as években lefektetett elvezető-rendszer modernizálása történt meg. 

A közműfejlesztést követő útfelújítási munkák során mintegy 162 méter hosszúságú szakasz újul meg teljes szélességben, a Mikes utcai „nagyparkoló” környezetében. A csapadékvíz hatékonyabb elvezetése érdekében az Arany János utca kereszteződésében két új víznyelőakna épül, valamint megtörténik a rossz állapotú kiemelt szegélyek, és víznyelőaknák cseréje is – tette hozzá az alpolgármester.

A kivitelezési munkák keretében a Jókai utca nyugati oldalán lévő járda burkolatát is felújítják. A munkálatok idejére a lakók türelmét kérik. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK