2024.05.18., szombat - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Üzenetértékű segítség a gyermekosztálynak

2016. november 21. hétfő, 18:33
Szertő: Antal Lívia Fotó: AL
Már november 17-re, a koraszülöttek világnapjára megérkezett az a szoptatófotel, amit a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház az alsójánkahegyi fesztivál főzőversenye bevételéből vásárolt. A felajánlásból továbbá beszereztek hét széket, hogy kényelmesebbé tegyék a szülők számára beteg kisgyermekeik mellett eltöltött időt a gyermekosztály intenzív részlegén.

Az ünnepélyes átadáson Balaicz Zoltán polgármester arról beszélt, hogy Zalaegerszeg a segítség és az összefogás városa, amit számos jótékonysági akció igazol. Ide tartozik az Alsójánkahegyi Településrészi Önkormányzat által második alkalommal megrendezett sör-virsli és hagymásbab fesztivál, melyen a főzőcsapatok bevételüket a gyermekosztálynak ajánlották fel. A város fontosnak érzi a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány céljainak támogatását, melynek lelkes segítői ismét jelen lesznek az adventi vásárban.

Szummer Gréta hatnapos kisfiával, mellette Kelemen Tamásné ápolónő

Dr. Halász Gabriella, a Szent Rafael Kórház főigazgatója köszönetét fejezte ki az adomány kapcsán, méltatva a város civil szervezeteinek segítő ténykedését. Mint mondta, üzenetértékű az, hogy az Alsójánkahegyi fesztivált Bud Spencer nevéhez kötötték, aki filmjeiben mindig hátrányos helyzetű, kallódó gyermekeket karolt fel. Hangsúlyozta, a gyermekek gyógyulásában nagy fontossággal bír a szülői jelenlét, így az sem mindegy, hogy az édesanyák a valóban sokszor aggódásra okot adó helyzetekben milyen körülmények között várakoznak. Ezért már tavaly felnőtt székeket szereztek be, kiválta az apró sámlikat. Az adományból most hét újabb kényelmes széket vásároltak, valamint egy speciális szoptatófotelt, hogy a koraszülött csecsemők minél több időt tölthessenek anyaközelségében.

Galbavy Zoltán, az alsójánkahegyi településrész önkormányzati képviselője elmondta, Bud Spencer és Terence Hill nemcsak filmjei miatt élvezték a fesztivál figyelmét, hanem példás család életük miatt is. Az eseményen örömmel vett részt Újréti László, Terence Hill magyar hangja. Meglepetéssel szolgálnak a jövő évi fesztiválon is, melyen a pózvai otthonban élő sérült gyerekeknek gyűjtenek majd.

 Az ágy mellett (balról) Galbavy Zoltán, dr. Halász Gabriella és Balaicz Zoltán

Dr. Gárdos László, a gyermekosztály vezető főorvosa a családbarát szemlélet fontosságát emelte ki a gyógyításban, melyben úttörő szerepet vállaltak az országban – és ennek az intenzív osztály kivételével minden részlegen teret is adnak. A személyes érintettség tekintetében nem is kell messzire mennünk. Göcsei-Turi Linda kisfia kétéves múlott, de élete első hetét a koraszülött intenzíven töltötte. Az egyik főzőcsapat tagjaként nagyon örül annak, hogy a bevételből a gyermekosztályt támogatják. Az új szoptatófotelben Szummer Gréta pedig örömmel mutatta meg hatnapos kisfiát, aki már jól van.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK