2024.05.18., szombat - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Vadpörkölt és bor vasárnap estig

2018. szeptember 08. szombat, 11:35
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Pénteken kezdetét vette az Országos Vadpörkölt- és Borfesztivál- Zalai Teríték programsorozat, mely a hétvége alatt számos gasztronómiai eseménnyel, jótékonysági programmal és koncertekkel várja az érdeklődőket Zalaegerszeg belvárosában.

Vadászati konferenciával, majd látványos utcai felvonulással nyílt meg az idei őszi fesztivál, melynek fő célja, hogy bemutassa a zalai erdőkben rejlő kincset; legyen szó vadakról (iiletve a belőlük elkészíthető ételekről) vagy gyümölcsökről és gombákról. Így szüret idején persze nem maradhat el az ízletes finomságokhoz járó bor sem.

A fesztivált megnyitó Vigh László országgyűlési képviselő, és Balaicz Zoltán polgármester szerint a rendezvény sikerét mi sem jelzi jobban, minthogy a szombati jótékonysági vadpörkölt-főzésre több mint száz csapat jelentkezett. A befolyt összegből az állatmenhelyet, és a város gyermekjátszótereinek fejlesztését támogatják az adakozók. A rendezvény három napja alatt sor kerül vadászkutya-felvonulásra, borversenyre, a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület látványos harcászati bemutatójára és persze koncertekre, melyek ezúttal is két színpadon zajlanak.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK