2020.08.13., csütörtök - IpolyZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Változik a háziorvosi és házi gyermekorvosi ellátás

2020. március 18. szerda, 14:19
Közlemény
Címkék: Koronavírus
Az új koronavírus megbetegedések miatt kialakult járványügyi helyzetre tekintettel a háziorvosok és az egészségügyi dolgozók egészségének megőrzése érdekében az Operatív Törzs arra kérte az egészségügyi szolgáltatókat, hogy a 65 év feletti orvosok és szakdolgozók lehetőleg kerüljék a közvetlen orvos-beteg találkozásokat - tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester a közösségi oldalán.

Az országos tisztifőorvos arra utasította az összes alapellátó praxist, hogy törekedjenek az orvos-beteg találkozó minimalizálására, és – a szakma szabályainak figyelembevétele mellett – a távkonzultációt helyezzék előtérbe. A távkonzultáció jelen esetben telefonon vagy elektronikus úton történő kórelőzmény felvételt, tanácsadást, gyógyszerek felírását jelenti.
A jelzett iránymutatások alapján Zalaegerszegen Dr. Peitler Gyula, Dr. Kóczán Erzsébet, Dr. Chilla Emese és Dr. Batka Jenő házi gyermekorvosok, valamint Dr. Kóbor Tünde, Dr. Madarász Zsuzsanna, Dr. Simon Mária, Dr. Antal Erzsébet, Dr. Papp György, Dr. Gergye Ferenc és Dr. Gál Mária Erika háziorvosok több évtizedes szakmai tapasztalatukkal továbbra is segítik a zalaegerszegi polgárok ellátását, ugyanakkor 2020. március 19-től, csütörtöktől körzetükben közvetlen betegellátást nem végeznek, azonban távkonzultáció keretében felveszik a betegeik kórelőzményét, tanácsot adnak, hagyományos, vagy e-recept rendelést végeznek.

Illusztráció

Azokban az esetekben, amelyekben orvosszakmai szempontból elengedhetetlen a személyes orvos-beteg kapcsolat, a betegellátásra kijelölt háziorvoshoz, házi gyermekorvoshoz irányítják a betegeket. Kérjük minden esetben vegyék fel a kapcsolatot saját háziorvosukkal, aki gondoskodik a további teendőkről. A háziorvosok elérhetősége megtalálható a https://zalaegerszeg.hu/egeszegugyi_ellatasok oldalon.

A jelenlegi fertőzésveszélyes helyzetben a legfontosabb, hogy drasztikusan csökkentsük az orvos-beteg találkozásokat. Ezt a célt szolgálják a napokban meghozott intézkedések is: a közgyógyellátásra való jogosultság a veszélyhelyzet időtartama alatt, majd annak megszűntét követő 90 napig fennmarad; a keresőképtelenségről szóló igazolásokat sem kell 2 hetenként kiállítani; március 13-ától bárki kiválthatja hozzátartozója, ismerőse gyógyszereit; a stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereit elektronikus vényen lehet rendelni; az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok is érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK