2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Városrészi nap Botfán

2023. május 30. kedd, 19:21
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Közel 20 éves hagyomány, hogy a pünkösdi hétvégén rendezik meg Botfán a településrészi napot. Mint mindig, most is sok látogatót vonzott a kellemes kikapcsolódási lehetőség.

Az idén is a szokásoknak megfelelően zajlott a program. A délelőtti szentmisét követően, a megnyitón dr. Gyimesi Endre, egykori polgármester, a településrész történelmét idézte fel a történész alaposságával. Délben kezdődött a szabadtéri főzőcske, a közösségi ház udvarán. Kilenc csapat, a helyi civil szervezetek kiegészülve a szomszédos Besenyő polgárőreivel, szorgoskodott. S bár az étkeket három tagú zsűri ítélte meg, hogy aztán a vándor fakanál méltó kezekbe kerüljön egy évre, nem a verseny volt a lényege a közös szakácskodásnak, hanem a közösségépítés - mondta Gecse Péter alpolgármester, településrészi képviselő. 

A rendezvény kulturális programjában helyi és vendég szereplők szórakoztatták a közönséget (felvételünkön a Botfai Citerazenekar). A nap végén pedig jól esett a házigazda polgárőrök által készített vacsora. 

A program szervezője a településrészi önkormányzat és az Összefogás Botfáért Egyesület volt. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK