2024.06.14., péntek - VazulZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A vadászat ünnepe a Festetics Trófeaszemlén

2017. szeptember 10. vasárnap, 18:49
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A Vadászati Kulturális Egyesület, a Zalaerdő Zrt. és a Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeuma a vadászathoz kötődő zenei, irodalmi és képzőművészeti programokkal, solymász bemutatóval, könyvdedikálással, szakmai tárlatvezetéssel várta az érdeklődőket szeptember második szombatján. A VI. Festetics Trófeaszemlén kiállították a hazai trófeákat, a rendellenes és érmes agancsokat, agyarakat és csigákat is.

A Zala Vadászkürt Együttes és Bereczky Szilárd versmondó közreműködésével tartott nyitóünnepségen mondott köszöntőjében: Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum ügyvezető igazgatója kiemelte: hat évvel ezelőtt az volt a cél, hogy minél több emberrel megismertessék az ország és Zala-megye vadászati múltját, kultúráját, értékeit. A Zala Megyei Vadászszövetség elnöke úgy fogalmazott: 2011-ben még nem tudtuk, hogy a trófeaszemle 10 éves jubileumára hazánk vadászati világkiállítást szervez, és a cél még magasztosabb lesz. Augusztus utolsó hétvégéjén a sohollári vadászati évadnyitó, majd a zalaegerszegi vadpörkölt fesztivál és a Festetics-trófeaszemle olyan országos hatókörű, színvonalas programok, amelyek a 2021-es világkiállításon is méltán helyt állnak. A kiállított trófeákat a zalai erdők „teremték” és őszinte vadász-irigységgel lehet feltekinteni a kapitális: 14 és 15 kilogrammos darabokra.

A Festetics Kulturális Örökség Díjat Lakatos Ferenc, a díj alapítója és Pálinkás Róbert közösen adták át Hopp Tamásnak, a Zalaerdő Zrt. Bánokszentgyörgyi Erdészetének nyugalmazott igazgatójának, aki a kezdetektől komoly szakmai segítséget nyújtott a rendezvény lebonyolításában. A Bársony István Országos Ifjúsági Prózamondó Versenyt a múzeum különtermében tartották. Oláh Csaba, a VKE elnöke nyitotta meg a „Vadászalkotók-alkotó vadászok” című képzőművészeti kiállítást és kiosztották a pályázatra érkezett legszebb művekért járó díjakat. Dr. Ádámfi Tamás nyugdíjas erdőmérnök ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a dr. Bertóti István emlékkiállítást. Bertóti elismert vadászati szakemberként, a magyar vadgazdálkodás kiemelkedő alakjaként is közismert. Számos könyv szerzője és szerkesztője valamint lektora volt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK