2024.05.25., szombat - OrbánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Volán: zárva tartanak a menetrendi információs pontok

2020. március 17. kedd, 11:35
Szerző: MTI, ZalaMédia
A koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzése érdekében a Volánbusz rendkívüli forgalmi és kereskedelmi intézkedéseket vezetett be járatain; többek között változnak a felszállási és csomagkezelési szabályok is - közölte a közúti közlekedési társaság kedden az MTI-vel.

A csomagkezelési rend az alábbiak szerint módosul: a járművezető nyitja és zárja a csomagteret, de a csomag be- és kivételét az utasok maguk végzik. A budapesti Népliget autóbusz-pályaudvaron működő Utazási Centrum kivételével az autóbusz-állomásokon működő menetrendi információs pontok zárva tartanak, telefonon ugyanakkor továbbra is minden információs pont elérhető, a helyszínen az utastájékoztatás más formái - például a kiírás - továbbra is élnek.

Fokozott takarítás, új csomagkezelési rend a buszokon

A pénztárakban és járatokon a 2019/2020-as tanév első féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat március 31. után is elfogadják, a diákigazolvány-helyettesítő igazolást eredeti aláírás és pecsét nélkül is érvényesnek tekintik - tájékoztatott a Volánbusz.
Fokozottan takarítják az állomásokat és a járműveket, az autóbuszokon vírusölő szerrel tisztítják a padlót és a kapaszkodókat, folyamatosan kézfertőtlenítő szerrel látják el a munkahelyi mosdókat és tisztálkodóhelyiségeket.

Illusztráció

A buszvezetők a járművek gyakori takarításával, többszöri kézmosással, kézfertőtlenítéssel igyekeznek minimalizálni a fertőzésveszélyt. A Volánbusz az utasokat is arra kéri, hogy fokozottan ügyeljenek a személyes higiéniára, gyakori kézmosással, zsebkendő használatával igyekezzen megállítani a vírus terjedését, és csak akkor használja a Volánbusz járatait, ha nem áll fenn náluk koronavírus-fertőzés gyanúja.

Zalaegerszegen a tömegközlekedést is az állami Volánbusz Zrt. biztosítja, ők a következő információt tették közzé: fokozottan takarítják az autóbusz-állomásokat és a járműveket, vírusölő szerrel mossák le a kapaszkodókat, kézfertőtlenítő szerrel látják el a munkahelyi mosdókat, tisztálkodóhelyiségeket. Fertőtlenítő takarítást minden autóbuszon végeznek, amely bármely célból a műszaki üzemet/telepet érinti.
A szolgáltatásfelügyelet munkatársai (jegy- és bérletellenőr, szolgáltatás ellenőrzési munkatárs) folyamatosan ellenőrzik valamennyi társasági autóbusz tisztasági és higiénés állapotát, továbbá azt, hogy a járműveken az elrendelt fertőtlenítőszer és törlőkendő megtalálható-e.

Kézfertőtlenítő szereket biztosítanak az utasokkal közvetlen kapcsolatban álló munkakörökben dolgozó munkatársaknak.
Bár az országos autóbusz-közlekedés menetrendje egyelőre változatlan. Várható azonban a menetrend átszabása a megváltozott helyzet  (bölcsődék, óvodák, iskolák, intézmények, szórakozóhelyek szünetelése, éttermek korlátozott nyitva tartása) miatt.

Forrás: MTI

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK