2021.02.27., szombat - EdinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zala megyében is zajlik az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása

2021. január 18. hétfő, 10:37
Közlemény
Az oltási tervnek megfelelően a hétvégén országszerte folytatódott a koronavírus elleni védőoltás beadása az idősotthonokban. A vakcinát a megyében ezúttal a zalaegerszegi Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény Nefelejcs, Levendula és Búzavirág Idősek Otthona azon lakói és dolgozói kaphatták meg, akik ezt előzetesen kérték.

Az idősotthonok védőoltásának megkezdése az Operatív Törzs szerint azért döntő jelentőségű, mert a járvány tavaszi hulláma bebizonyította, hogy a nagylétszámú bentlakásos intézmények könnyen gócponttá válhatnak, melyek közül az idősotthonok lakói életkoruk és egészségi állapotuk miatt is a legveszélyeztetettebb csoporthoz tartoznak. A vírus elleni harc leghatékonyabb fegyvere a védőoltás, ezért kiemelten fontos, hogy az oltásra jogosult érintettek minél nagyobb számban éljenek a vakcina nyújtotta védelem lehetőségével.

Illusztráció (Forrás: Pinterest)

Az idősotthonokban ezen a hétvégén alkalmazták először a Moderna vakcinát, a védőoltások bevezetett protokoll szerinti beadását a megyében a Zala Megyei Szent Rafael Kórház oltócsapatai végezték.
A zalai idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása január 9-én indult, melynek keretében a Kanizsai Dorottya Kórház csapata a letenyei székhelyű Kolping Idősek Ápoló-Gondozó Otthonában végezte el a vakcinák beadását.

 

(Zala Megyei Kormányhivatal)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK