2022.08.13., szombat - IpolyZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zalából öten vehettek át elismerést

2022. július 19. kedd, 22:18
Közlemény
Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) 2000-ben hozott döntésével a bírói hatalom gyakorlásáról szóló 1869. évi IV. törvénycikk kihirdetésének évfordulóját, július 15-ét nyilvánította a bírók és az igazságügyi alkalmazottak ünnepnapjává. Ma már törvény mondja ki, hogy minden év július 15-e a Bíróságok Napja.

Elismerések a Bíróságok Napján

A napot hazánkban első alkalommal 2001-ben ünnepelték, s azóta minden évben e napon adják át a magyar bírósági rendszer dolgozóinak kiemelkedő igazságszolgáltatási tevékenységük és példamutató életpályájuk elismeréseként a Juhász Andor-díjakat.

A Magyar Királyi Kúria egykori elnökéről elnevezett Juhász Andor-díj ezüst fokozatát a Zalaegerszegi Törvényszék címzetes táblabírója, a törvényszék tanácselnöke dr. Csanádi Lajos, a Juhász Andor-díj bronz fokozatát a Nagykanizsai Járásbíróság tanácsos, tisztviselője Tóth Istvánné vehették át, míg Simonné Mizda Veronika, a Zalaegerszegi Törvényszék belsőellenőre, osztályvezetője főtanácsosi, Dénes Mónika a Zalaegerszegi Törvényszék statisztikusa pedig tanácsosi címet kapott. Az Országos Bírói Tanács Bírósági Szolgálati Oklevélben részesítette a 45 éves bírósági szolgálat alkalmából a Zalaegerszegi Törvényszék irodavezetőjét Kolonicsné Ambrus Amáliát és a Nagykanizsai Járásbíróság tanácsost, tisztviselőjét Tóth Istvánnét.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK