2022.08.17., szerda - JácintZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Átadták a Color-Park első ütemét

2017. április 08. szombat, 09:42
Szerző: Antal Lívia
A belváros emblematikus része újulhatott meg a Color felhagyott üzeme helyén megépített Color-Park első ütemének elkészültével – hangzott el a 16 lakásos zalaegerszegi társasház avatásán.

A látvány magáért beszél, hangsúlyozta Balázs Attila, a beruházást végrehajtó AIB Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója. Mint mondta, először kételkedett a megvalósítás sikerében, de most a köszönet hangján szólhat, hiszen minden segítséget megkapott az önkormányzattól és valamennyi közreműködő szervezettől. A cég hosszú távon tervez Zalaegerszegen, alapozva erre a jó együttműködésre. Mindez a folytatásban is megmutatkozik, hiszen a Color-Park második ütemének építése is elkezdődhetett már, ahol ugyancsak 32 lakást alakítanak ki.

Balaicz Zoltán polgármester arról beszélt, hogy a hosszú időn át jól működő ruhaipari vállalat gazdasági okok miatt kényszerült a bezárásra. Itt maradt egy üres épület, szomorú látványával rontva a városképet. Az önkormányzat ezért is állt szívesen a vállalkozás terve mellé, amely egy szép épületet emelt fel a Color helyén. Végezetül sok boldogságot és jó egészséget kívánt az új lakások tulajdonosainak.

Bali Zoltán önkormányzati képviselő, a gazdasági bizottság elnöke szintén méltatta, hogy megújulhatott a belváros a Color lakópark első társasházának megépítésével, mellyel ez a méltánytalanul elhanyagolt terület újra fejlődésnek indulhat. Az önkormányzat a lakókörnyezet további szépítése és élhetősége érdekében átkötő utat épít az Arany János utca és a Mártírok útja között. Az új út mentén parkolóhelyeket és parkosított övezetet alakítanak ki, melyet egy sétánnyal kötnek össze a Vizslaparkkal az elkövetkező egy évben. Az új társasházak infrastrukturális igényeit kiszolgálva szennyvíz- és csapadékcsatorna-beruházást is végrehajtanak idén nyáron az Arany János utcában.

A beruházó a múlt tiszteletére is gondolt, hiszen a társasházba belépőket a Color megőrzött cégtáblája fogadja.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK