2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kerámia a város új utcája

2019. szeptember 17. kedd, 17:51
Szerző és fotó: Antal Lívia
A belváros vált megközelíthetővé a Kerámia utca létesítésével. A Mártírok útja és az Arany János utca közötti új átkötő út, a közelmúltban felépült társasházak, valamint a két szomszédos utca lakóinak közlekedését is segíti. A beruházás az Infrastrukturális fejlesztések Zalaegerszegen című projekt keretében valósult meg.

Teljesen új útként épült meg

Bali Zoltán és Balaicz Zoltán

A két utca összeköttetésére már 2006-ban megvoltak a tervek, miután a Kerámia gyáregysége megszűnt, idézte fel Balaicz Zoltán polgármester a sajtóbejáráson. Az elkövetkező években az üresen hagyott telek rehabilitációját gátolta a gazdasági válság, melynek következtében a két társasház megépítése után a lakásépítések sem folytatódhattak. Az elképzelés néhány évvel ezelőtt új lendületet kapott: újabb társasházak épültek, ami az új utca, az új átkötő út megépítését is magával hozta.

Bali Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője azt mondta, ez egy igazi csapatmunka volt, amelyben a város és a magánbefektetők egyaránt részt vettek. Egy elhagyatott terület újult meg, ahol a felépített társasházakkal és a 230 méter hosszúságú új úttal egy modern lakónegyed született a belvárosban. Újabb összeköttetés jött létre a Mártírok útja és az Arany János utca között, ami részben tehermentesíti a belvárost, illetve a Síp és a Flórián utcában élők közlekedését is segíti. Az átkötő út déli oldalán térköves járdát létesítettek. Észak-déli irányban térköves gyalogos sétánnyal teremtettek kapcsolatot az új társasházak és a Vizslapark között. A beruházás fontos eleme volt a Vizslaárok rekonstrukciója. Az új csapadékcsatorna biztosítja, hogy a víz ne álljon itt meg, hanem biztosan a Zalába folyjon. Új közvilágítási hálózatot építettek ki, és 26 fát ültettek ki a környezetet még szebbé téve. A nettó 101 millió forintba kerülő beruházás idén augusztusban fejeződött be. A Kerámia és Flórián utca sarkán lévő kisebb terület a jövő évben kívánják rendbe tenni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK