2021.11.27., szombat - VirgilZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Átadták a megújult pengefalat

2021. május 30. vasárnap, 20:00
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Gyermeknapon adták át hivatalosan a megújult vizslaparki pengefalat. A kosárpálya mögötti, leromlott állapotú fal Bali Zoltán alpolgármester kezdeményezésére kapott új dekorációt. A felújítás a Vizslapark-rekonstrukció egyik elemeként valósult meg.

 Folyamatosan szépül a Vizslapark

A pengefal új dizánjára még márciusban hirdetett rajzpályázatot „Az én Vizslaparkom” címmel az önkormányzat és a Zalaegerszegi Televízió. Az avatóünnepségen Frauenhoffer Márta a ZTV ügyvezetője elmondta: összesen 62 pályamű érkezett az iskolákból, ebből választottak ki két alkotást, melyek ezentúl a fal két oldalát díszítik. A zsűri Csalló Nárcisz (Ady-iskola) és Mészáros Réka (Mindszenty-iskola) - képeinken az első sorban állnak - rajzát találta a legjobbnak. A diákok munkáit a budapesti Neopaint Works festette fel a falra az önkormányzat támogatásával.

Balaicz Zoltán polgármester az avatáson örömtelinek nevezte a kezdeményezést, és azt is, hogy ilyen sok pályamű érkezett. A diákoknak megköszönte a munkát, remélve, hogy a jövőben lesznek még hasonló akciók a városban.

Ezt Bali Zoltán meg is erősítette, hiszen mint elárulta: a szeretnék, ha a vizslaparkihoz hasonló módon több lepusztult tűzfal és házfal is megújulhatna Zalaegerszegen. Bízik benne, hogy a park eddigi újdonságaihoz hasonlóan a most átadott fal is sokak örömét szolgálja majd. A diákok munkájára pedig mindannyian büszkék lehetünk. Hozzátette: a Vizslapark fokozatos fejlesztésével az a cél, hogy egy élő hely legyen, és a lakosság – korosztálytól függetlenül – rendszeresen használja pihenésre, játékra, sportolásra a város egyik legnagyobb zöldfelületét.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK