2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szépülő Gutorfölde

2016. november 23. szerda, 18:29
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL
Az ősz a járdaépítés ideje Gutorföldén, ahol idén folytatódott a tavaly megkezdett beruházás önkormányzati költségvetésből.

– Ha az időjárás engedi, akkor másfél héten belül végzünk – fogalmazott a helyszínen Nyakas István polgármester. – A Petőfi utcában tavaly kezdtük meg a járdarekonstrukciót 180 méteres szakasz felújításával. Idén a hátramaradt 230 méteres szakasszal folytattuk a munkát, melyből már 120 méter elkészült. Az új járdát egy méter szélességben alakítottuk ki térkővel borítva, hosszában két piros színű vezetősávval a gyengébben látók részére. Közmunkásaink a kapubejárókat is kiigazították a járdához, valamint a mellette húzódó árkokat is kitisztították.

Szintén önkormányzati beruházásban szabadtéri színpadunk mellett létesítünk egy fedett teret. Itt két kemencét építünk, melyek már nagyjából elkészültek. Bográcsozó és grillezőhely is lesz, továbbá munkaasztalok mosogatóval, valamint asztalok és székek, ahol helyet foglalhatnak a vendégek. A három oldalról védett kemencetér víz- és áramellátása is meg lesz oldva. A szabadtéri színpad és környezete központi térnek számít, hiszen évente 10-12 nagyrendezvénynek adunk itt helyet, a motorosnaptól kezdve a veterán autók bemutatóján át a különböző fesztiválokig. Ezeket a programokat több száz érdeklődő kíséri figyelemmel egy-egy alkalommal. A kultúrház is jeleskedik a rendezvények szervezésében, évente 35-40 alkalommal invitálva a település és a térség lakóit.

– Milyen pályázati fejlesztésekben gondolkodnak?

– Az orvosi rendelő felújítását a megyei TOP-program segítségével kívánjuk megvalósítani. A háziorvosi, a fogorvosi rendelő valamint a védőnői szolgálat található az épületben, melynek rekonstrukciójára nagy szükség lenne, ahogy az eszközök bővítésére is. Jelenleg helyettesítés van, de decembertől háziorvosi praxisban folyik tovább a rendelés. Szeretnénk pályázni a földutak karbantartásához szükséges gépek beszerzésére is, mert nagyon sok zártkerti és mezőgazdasági út van a településen, melyek rendbetétele folyamatos munkát kívánna meg.

Többször pályáztunk már a konyha épületének felújítására. Most egy újabb, a közétkeztetés fejlesztése kiírással szeretnénk élni, hogy a rekonstrukciót eszközbeszerzéssel együtt megvalósíthassuk. Várunk arra a kiírásra is, melyre szintén pályázatot nyújthatunk be még az idén. Művelődési házunk eszközállományát bővítenénk, valamint az oktatási tevékenységekhez szükséges eszközöket szereznénk be. Idén még lesz egy rendezvényünk, a káposztás ételek fesztiválja karácsony és szilveszter között. Addigra elkészül az új közösségi kemencetér a szabadtéri színpad szomszédságában, mely biztosan nagy segítséget nyújt majd a vendéglátásban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK