2024.04.13., szombat - IdaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Babakocsival is könnyebb közlekedni

2021. szeptember 28. kedd, 17:08
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az andráshidai városrészben felújították a Rét utca igencsak elhasználódott 74 méteres járdaszakaszát, amellyel a biztonságos gyalogos közlekedés feltételeit teremtették meg felnőttek, idősek, mozgásukban korlátozottak, gyermekek és babakocsival közlekedők számára. A járda teljes körű rekonstrukciójára 3,4 millió forintot fordított Zalaegerszeg önkormányzata.

Felújították a járdát a Rét utcában

Domján István és Balaicz Zoltán

Balaicz Zoltán polgármester az átadáson azt hangsúlyozta, hogy a város vezetése és a településrészek képviselői egyaránt odafigyelnek a helyi közösségek kéréseire. Ez a fejlesztés is ezt példázza, amely az önkormányzat költségvetésében kis tételnek számít, de komfortérzet-növelő hatása miatt fontossággal bír a lakók számára. Mint mondta, az arányos városfejlesztés keretében több helyszínen valósítottak meg illetve valósítanak meg hasonló, kisebb léptékű beruházásokat. Ezek a város fenntartásában lévő 869 út, járda tekintetében egyrészről előrehaladást jelentenek, másrészről pedig jelentős ráfordítást, ha összeadjuk ezeket a kiadásokat.

Domján István, az andráshidai városrész önkormányzati képviselője azt mondta, a beruházás kívülről  szemlélve nem tűnik nagy dolognak, de az itt lakók számára mégis az. A betonlapok hiánya, illetve a meglévők töredezett felülete miatt sem idősnek, sem fiatalnak nem volt biztonságos végig menni rajta. Babakocsival, kerekező kisgyermekkel a mellette fekvő játszóteret sem lehetett megközelíteni. Az új pályaszerkezetű, aszfaltozott járda a házak mellett vezet ki a Gébárti útra. Most már biztonságosan lehet eljutni a buszmegállóig, és onnét tovább a Körmendi úton lévő gyógyszertárhoz és boltokhoz.

Babakocsival, kerekező kisgyermekkel is megközlíthető a játszótér az új járdán

A képviselő jelezte, hogy sok gondot okoznak a kiadós esőzések, melyek tönkreteszik az utak, járdák burkolatát körzetében, ahol 72 utca található. Igyekeznek eleget tenni a lakossági kéréseknek. A Liget utca nyugati szakaszának felújítása már megtörtént, ahol csapadékvíz-elvezetőt is kiépítettek. Folytatásra ad lehetőséget a Kovács Károly Városépítő Program, amelyben őszi kezdéssel az Andráshida utca templomtól a Körmendi útig tartó szakasza újulhat meg. Erről is egyeztettek a lakókkal. Az Iskola, a Nyíres és a Gazdaság utcában megvalósítandó rekonstrukciók is részleges beavatkozásokat jelentenek majd a legkritikusabb szakaszokon.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK