2022.07.01., péntek - Tihamér, AnnamáriaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Befejeződött az Arany János utca rekonstrukciója

2019. augusztus 14. szerda, 18:03
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Teljes hosszában, vagyis a Rákóczi úttól egészen a Platán sorig megújult az Arany János utca szennyvízcsatorna-rendszere, és útburkolata. A rekonstrukció részleteiről a helyszínen tartott sajtóbejárást Balaicz Zoltán polgármester és Bali Zoltán, a térség önkormányzati képviselője.

Mint azt a polgármester elmondta: egy régi adósságot törlesztett a város a felújítással, hiszen a lakosok már többször jelezték mind az útburkolat, mind pedig a szennyvízelvezető rendszer hibáit. Az elmúlt időszakban, négy ütemben, mintegy 226 millió forintból sor kerülhetett a szennyvízcsatorna rekonstrukciójára, a csapadékcsatorna felújítására, majd ezt követően az útépítésre. A polgármester úgy látja, hogy egy nagy volumenű beruházás zajlott, mellyel új lendületet kapott a térség.

Új szennyvízcsatorna és útburkolat létesült

Bali Zoltán hozzátette: az Arany János utca felújítására azért is szükség volt, mert ez az egyik legnagyobb átmenőforgalmat lebonyolító útszakasz. A Rákóczi út és a Platán sor, sőt a Göcseji út, a belváros és a Landorhegy forgalmának egy része is erre az utcára terelődik. Az útburkolati hibákat már sokszor jelezték a lakók, de az utóbbi évek heves esőzései miatt a csapadékvíz-elvezetéssel is voltak problémák. A képviselő elmondta: tisztán önkormányzati forrásból, 2018 tavaszán sor került az új szennyvízcsatorna lefektetésére, idén tavasszal pedig a csapadékcsatorna rekonstrukciójára, amit nyár elején az útépítés, aszfaltozás követett. A projekt részeként ivóvíz-bekötésekre, tisztítóakna-és fedlapcserékre is volt lehetőség, valamint új tűzcsapot is kihelyeztek az út mentén.

A sajtótájékoztatón elhangzott: tavaly a szennyvíz-rekonstrukcióval párhuzamosan gázvezeték kiváltás is történt mintegy 210 folyóméter hosszúságban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK