2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Belvárosi járdafelújítások

2019. szeptember 02. hétfő, 18:23
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A belvárosi felújításokról tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester és Böjte Sándor, a körzet önkormányzati képviselője. A Berzsenyi úti tömbbelsőben rendezett találkozón mindenekelőtt a térség járda- és játszótér-felújításaira hívták fel a figyelmet.

Böjte Sándor elmondta: az a cél, hogy minél több belvárosi járda újuljon meg, hiszen a Kovács Károly tér, a Balatoni út, Berzsenyi út és Stadion út nagy gyalogosforgalmat bonyolít le. Itt van a buszállomás, erre található a sportcsarnok, a stadion és számos más intézmény, emiatt sokan gyalogosan haladnak át ezeken az útszakaszokon. A járdák felújítására egy ütemtervet dolgoztak ki.

Megújult a Berzsenyi úti tömb járdája

Az elmúlt időben megújult a Balatoni úti járda egy szakasza, majd a Kovács Károly téren zajlott rekonstrukció, ezt a Berzsenyi út egy részének felújítása követte. A megkezdett járdafelújítások a jövőben is folytatódnak. Figyelmet fordítanak a belső tömbök gyalogútjainak fejlesztésére is, így újult meg például a Berzsenyi úti tömbben található játszótér melletti kis járda.

A belvárosi térség néhány új parkolóhellyel is bővült, a Stadion úton 4, a pláza mellett pedig 13 új hely került kialakításra. Örömteli, hogy elkezdődött a sportcsarnok előtti tér felújítása is. A képviselő kiemelte: a gyerekekre is gondolnak a fejlesztéseknél. Igyekeznek minél több játszóteret felújítani, vagy egy-egy elemmel bővíteni a meglévőket. Legutóbb például a Stadion úti játszótér kapott egy újabb, modern hintát.

A Stadion úti játszótér új hintával bővült

A belvárosi körzethez tartozó Olai városrész fejlesztéseivel kapcsolatban elhangzott: megújult a templom előtti tér és buszmegálló. Ezt nemcsak a ferences templom bejárata előtti hely szűkössége indokolta, hanem az is, hogy az épülő kerékpárút is erre halad majd. Emiatt kiszélesítették a teret és biztonsági virágágyásokat is kialakítottak, hogy elválasszák egymástól a bicikliseket és a templomból kilépőket.

Balaicz Zoltán szólt a Dózsa-iskola közelgő felújításáról is. Mint fogalmazott: a TOP programból megvalósuló, mintegy 300 millió forintos beruházáshoz már rendelkezésre áll a szükséges pénzösszeg. Hamarosan sor kerül a munkaterület átadására. A felújítás alatt az oktatás zavartalanul működhet.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK