2022.10.05., szerda - AurélZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Egyre közelebb gyalog és kerékpárral

2018. május 22. kedd, 18:47
Szerző és fotó: Antal Lívia
Kerékpárral és gyalogosan is egyre közelebb kerül egymáshoz a csácsi városrész és a belváros, miután folytatódik a Berzsenyi utca északi oldalán a járda és a kerékpárút építése, Zalaegerszegen.

Az első ütem még 2015-ben zajlott, amikor is a Báthory utca és a Tesco között egy 200 méter hosszúságú szakasz épült meg, buszmegállóval és gyalogátkelővel. Ez a második ütem abból a 1,5 milliárd forintos kormányzati támogatásból valósul meg, ami ezzel együtt 29 helyszínen tesz lehetővé infrastrukturális fejlesztéseket a városban, mondta el Balaicz Zoltán polgármester a helyszínen. Mint fogalmazott, a mostani projektben a környéken található bevásárlóközpontok és cégek jobb megközelítését segítő kerékpárút hiányzó eleme épül meg. A 28,5 millió forintba kerülő kivitelezéssel a meglévő szakasz 281 méter hosszúságú és 2,75 méter szélességű aszfaltburkolatú úttal bővül, a vasúti átjáróig.

A közlekedés biztonsága miatt nagyon fontos ez, nemcsak a csácsbozsokiaknak és a Berzsenyi utcában élőknek, hanem minden gyalogosan vagy kerékpárosan erre haladó embernek. Herkliné Ebedli Gyöngyi, a városrész önkormányzati képviselője elmondta továbbá, hogy ezt a hamarosan teljessé váló szakaszt összekötnék a Balatoni út déli járdájával, illetve a Mező utcán keresztül Bozsokkal. Mint fogalmazott, ezáltal a csodálatos arborétum is könnyebben elérhető lenne a kiránduló családok számára. Mindemellett tervezik a parkerdei kerékpárút közvilágításának kiépítését, valamint hiányzó szakaszának leaszfaltozását, melyhez pályázati lehetőséget remélnek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK