2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Cél a nemzetközi megmérettetés

2017. november 21. kedd, 17:00
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az Év települése díjjal jutalmazta Zalaegerszeg önkormányzatát a Magyar Turisztikai Ügynökség a 2017. évi Virágos Magyarország Környezetszépítő Versenyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

„Gondunkat, bajunkat akasszuk szegre, gyerünk a virágos Zalaegerszegre!” Czobor Mátyás egykori polgármester által elindított Göcseji Hetek rendezvénysorozatnak volt ez a szlogenje. Balaicz Zoltán polgármester erről annak okán beszélt, hogy a virágos Zalaegerszegért mozgalom egészen azokig az időkig, vagyis az 1930-as évekig nyúlik vissza. Mint mondta, a város ekkor vonult be úgy az emberek tudatába, mint a környezetére sokat adó, igényes település. Ezt a vélekedést a 2000-es évek után is igyekeztek fenntartani, melynek eredményességét jelzik a Virágos Magyarország Versenyen évről évre megszerzett különféle díjak, amiért a hivatal, az ahhoz kapcsolódó cégek, és a város lakói nagyon sokat tettek.

Év települése díj a Virágos Magyarország Versenyen

Ennek kicsúcsosodása 2015-ben volt, amikor is az első helyet szerezte meg a megyeszékhely az 50 ezer fő feletti város kategóriában az országos megmérettetésen. A polgármester méltatta a Virágos Zalaegerszegért program sikerességét is, majd köszönetét fejezte ki a Városgazdálkodási Kft.-nek, valamint a műszaki osztálynak azért a kiváló munkáért, amiért az idei Virágos Magyarország Versenyen az Év települése oklevelet vehették át a veszprémi díjkiosztó ünnepségen.

Ez a siker valóban egy összefogás, egy csapatmunka eredménye, fűzte tovább a gondolatot Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója. Mint mondta, nemcsak az önkormányzatnak, hanem az intézményeknek, lakosságnak, a társasházi közösségeknek is kijár a köszönet az alkotó munkáért, ami elsősorban a virágos Zalaegerszegért mozgalomban nyilvánul meg. Köszönetet érdemelnek kollégáik is a zöld- és virágos felületek magas szintű tervezésért, kivitelezéséét és fenntartásáért. Úgy vélekedett, hogy a Modern városok programban megvalósuló fejlesztések révén még több sikert érhet a város nemcsak országosan, de nemzetközi szinten is.

A város ezen a területen is óriásit fejlődött az elmúlt években, hangsúlyozta Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos. Kitért arra, a két évtizedes múltra visszatekintő Virágos Magyarország Környezetszépítő Versenyen nem könnyű dolga van Zalaegerszegnek, mert a nagyvárosok között kell megmérettetnie magát. A kiérdemelt díj jelzi, hogy ez idén is sikerült. Mint mondta, nagy munka a szinten tartás, de még nagyobb, ha jóval többet szeretnének ennél. A fődíjat kell ugyanis elhozni ahhoz, hogy egy település részt vehessen az európai környezetszépítő versenyen. Mint mondta, ez a cél, mert Zalaegerszeg alkalmas arra, hogy nemzetközi színtérre lépjen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK