2022.08.14., vasárnap - MarcellZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elbontják a diszkó-feljárót

2020. december 04. péntek, 20:15
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Új, időtálló burkolatot kap az egykori Centrum, Domus és Csemege ÁBC által határolt Keresztury Dezső tér. Mint arról már korábban beszámoltunk, a belvárosi terület 76 millió forintból újulhat meg.

 Megújulnak a Keresztury tér lépcsői is

A közelmúltban rendezett sajtóbejáráson kiderült: felújítják a térre vezető három lépcsősort is, amik már nagyon rossz állapotban voltak. Ezzel együtt elbontják a Kovács Károly térről a Keresztury térre vezető lépcső úgynevezett diszkófeljáró állványzatát. Így a lépcsősor ismét teljes szélességében használható lesz.

Elbontják a lépcsősort megosztó állványt

Bali Zoltán alpolgármester, projektfelelős elmondta: a beruházás a Modern Városok Program részét képező Kovács Károly Városépítő Program keretében zajlik. A fejlesztés során összesen 140 négyzetméternyi lépcsőfelület és 770 négyzetméter járófelület újul meg a következő hónapokban. (Esztétikus és csúszásmentes gránitburkolatot kapnak.) A rekonstrukció 2021 májusáig tart.

A bejáráson részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester és Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő is, aki örömét fejezte ki az újabb fejlesztés iránt.

Balaicz Zoltán, Vigh László, Böjte Sándor és Bali Zoltán a sajtóbejáráson

A polgármester elmondta: mivel a szemközti oldalon nemrégiben megújult a Kvártélyház épülete, szerették volna, hogy a Keresztury tér is mielőbb impozáns burkolatot kapjon. Egységesítve kicsit a belváros hangulatát.

Vigh László utalt rá: a tervek között szerepel az autóbuszállomás és a vasútállomás felújítása is. A munkák előkészítése már folyik és a kormányzati döntés is megszületett.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK