2024.04.13., szombat - IdaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Energetikai korszerűsítés a költséghatékonyságért

2021. augusztus 04. szerda, 16:35
Szerző és fotó: Antal Lívia
Energetikai korszerűsítésen esik át a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság épülete, amely során homlokzata is megújul. Az új kazánokat és radiátorokat már beépítették a bruttó 160 millió forintos beruházásban, amely idén novemberre fejeződik be.

Megújul a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság épülete

Balaicz Zoltán, Vigh László, dr. Káldi Dávid és dr. Vereckei Csaba Iván az új fűtési rendszer központjában

Dr. Vereckei Csaba Iván rendőr dandártábornok, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője helyszínbejárás során elmondta, hogy a korábban pártszékházi funkciót betöltő épület  1990 novemberében került a rendőrség vagyonkezelésébe. Az  azóta eltelt időszakban is igyekeztek kisebb felújításokat elvégezni a megfelelő munkakörülmények biztosítása érdekében, de ilyen volumenű és átfogó korszerűsítés, mint a mostani, nem történt. 

Balaicz Zoltán polgármester azt mondta, a Modern városok és a TOP-program keretében megvalósult kormányhivatali és önkormányzati intézmények felújításához tökéletesen illeszkedik a városi rendőrkapitányság épületének rekonstrukciója. Méltatta a város és a rendőrség közötti korrekt együttműködést, amely megnyilvánul abban is, hogy egy sétány létesül a rendőrség épülete és mellette magánberuházásban épülő társasház között. Ez az átjárást fogja biztosítani a Kossuth Lajos utcáról a Takarék köz társasházaihoz. Kiemelte, hogy közösen gondolkodnak a leendő új városi multifunkciós sportcsarnokhoz kapcsolódó közlekedési megoldásokban is a Balatoni és a Stadion út kereszteződését illetően. Bejelentette, hogy a rendőrkapitánysággal másik oldalt szomszédos, a Zalaegerszegi Televízió székhelyét is magában foglaló, épület is megújulhat néhány éven belül az Elena program keretében.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt hangsúlyozta, hogy a munkavégzéshez és az ügyfelek fogadásához elengedhetetlen a rendőrkapitányság épületének korszerűsítése. Ez a beruházás kapcsolódik ahhoz az önkormányzati fejlesztési sorozathoz, amely az elmúlt tíz évben már számos közintézmény megújítását tette lehetővé. A még hátralévő középületek sem maradnak ki ebből, hiszen közös a cél, hogy Zalaegerszeg egy folyamatosan fejlődő város képét mutassa.

Zalaegerszegi Rendőrkapitányság épülete a Kossuth Lajos utcán

Dr. Káldi Dávid, a belváros önkormányzati képviselője az elhangzottakat példákkal támasztotta alá, megemlítve körzetében többek között a nővérszálló és a megyeháza megújítását. Jelezte, hogy 2022-ben a Csány-szobor környezete újul meg, 2023-ban pedig Kossuth Lajos utca burkolata a Petőfi utcától a Csány-szoborig.

A márciusban kezdődő kivitelezés a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság épületének teljes körű energetikai, illetve épületgépészeti felújítását teszi lehetővé a homlokzat hőszigetelésével együtt. A korszerűsítés jelentős megtakarítást eredményez majd az épület fenntartási költségeiben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK