2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Fedett közösségi tér a kápolnakertben

2018. október 08. hétfő, 19:16
Szerző és fotó: Antal Lívia
Új fedett, faszerkezetű rendezvénytérrel gazdagodott a csácsi-hegyi kápolnakert. A helyiek által nyitott pajtának nevezett, közösségi célokat szolgáló létesítmény megépítése 16 és fél millió forintba került. A költséget a zalaegerszegi önkormányzat, a csácsbozsoki egyházközség és a civilek állták.

Elsőként Balaicz Zoltán köszöntötte a jelenlévőket, felidézve a közelmúltban megvalósult fejlesztéseket a csácsi városrészben. A felsorolásban megemlítette a Horhosok útja elnevezésű kijelölt turistaút-hálózatot, mely Bozsok és Botfa közötti túraútvonallal bővül majd. Felújították a Csilla és Csácsi utcát, a szeptemberi iskolakezdésre pedig új kétszintes épülettel bővítették az Izsák Imre Általános Iskolát. Most a helyi közösség akaratának is köszönhetően újabb átadásnak lehetnek részesei, mondta a polgármester, utalva a kápolnakertben megépült fedett közösségi térre. Létesítésében kiemelte Király László, az Évgyűrűk Nyugdíjasklub vezetőjének szerepét.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos méltatta a közösség összetartó erejét, a keresztény hit melletti elkötelezettségét, ami a kápolnakertben megvalósított beruházásban is megmutatkozik.

A bátorság, elhatározás és elszántság mellett kellettek olyan emberek is, akik ötleteikkel, terveikkel és szorgalmas munkájukkal segítették e nemes cél elérését, emelte ki Herkliné Ebedli Gyöngyi, a csácsi városrész önkormányzati képviselője. Ez pedig a közösségi tér létrehozása volt, amely által tovább szépült a csácsi-hegyi kápolnakert, amit nem csupán a mának, hanem a jövő nemzedékének is építettek.

Király Imre, az Évgyűrűk Nyugdíjasklub elnöke felidézte, hogy már évekkel ezelőtt felmerült, hogy egy tetővel ellátott közösségi színteret létesítsenek a kápolnakertben. A gyűjtés meg is kezdődött, de az ötletgazda elköltözése miatt a kezdeményezés nem vált valóra. Két évvel ezelőtt azonban Furján Gellért plébános, az egyházközségi tagok, és a településrész önkormányzati képviselője mellé állt az ügynek, ami a nyitott pajtának nevezett létesítmény megépítését tette lehetővé. A 2015-ben átadott Szent Orbán szobor szomszédságában kapott helyet, melynek ötletgazdája szintén a nyugdíjasklub volt. Nekik köszönhetően több fa- és kőkereszt is megújult az elmúlt években a Csácsi-hegyen.

Más helyi és szomszédos települési nyugdíjasklubokat is meghívtak a rendezvényre, amely borkóstolóval és dalos találkozóval zárult.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK