2023.02.03., péntek - BalázsZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Felújított utat avattak

2017. november 24. péntek, 15:38
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A kistérség polgármestereinek, a Magyar Közút Zrt. vezetőinek, a kivitelező irányítóinak jelenlétében, térségi hivatalvezetők, helybéli érdeklődő polgárok és a biciklivel érkező iskolások gyűrűjében november derekán avatták fel az Alsópáhokról Nemesboldogasszonyfára vezető, frissen felújított bekötőutat.

Mórocz József, a Magyar Közút Zala Megyei igazgatója balesetmentes közlekedést kívánva mondta el, hogy régóta tervben volt a projektlistára kerülés és feltétlenül indokolt volt maga a rekonstrukció. A kivitelező augusztusban vette át a munkaterületet. Mintegy 70 milliós költségvetéssel 800 méter hosszúságban sikerült a régi utat megszélesíteni és két új aszfaltréteggel ellátni, ügyelve a csapadékvíz-elvezetési problémák megoldására is.

Az avatóünnepségen Manninger Jenő országgyűlési képviselő, fejlesztésekért felelős miniszteri biztos kiemelte: térségileg is fontos útszakaszt sikerült határidőre modernizálni. Alsópáhok polgármestere már évek óta lobbizott a felújítás elkezdéséért. Zalacsány és Kehidakustány előtt, a projekt első szereplőjeként történt meg a készre jelentés. A településrész egy takarékos módon megépített, minőségileg kiváló bekötőúttal gazdagodott. Az útfelújítási program folytatódik. Az elkövetkező években, a kormány jóvoltából, az eddigieknél 20-30 százalékkal magasabb összeg jut a zalai mellékútvonal-hálózat javítására.

Czigány Sándor, a község polgármestere avatóbeszédében arra emlékeztetett, hogy már 8-9 éve tervezték, többször volt reményteljes közelségben, aztán most végre sikerült a közút szakemberei és a kivitelezők jóvoltából egy újabb településfejlesztési célt kipipálni. A település vezetője megköszönte a lakosság türelmét és elismerte, utoljára 1970-1974 között folyt itt komolyabb beruházás. Az út a Szentgyörgyváron élőket is segíti, az itt lévő ingatlanok értéke emelkedik, a hegyi ingatlantulajdonosok számára is könnyebb és biztonságosabb lesz a közlekedés. A helyi főút fejlesztéséről is lezajlottak az egyeztetések. Jövőre egy nagyteljesítményű, újonnan beszerzett, közutas marógép segítségével, szakaszosan a főutca is szilárdabb burkolatot kap.

Az útra és az ott közlekedőkre Kovács János helyi kanonok kérte Isten áldását.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK