2024.06.19., szerda - GyárfásZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

„Formálódik” már az új óvoda

2017. február 23. csütörtök, 07:48
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL
Az andráshidai új óvoda csoportszobáinak és más helyiségeinek már látszanak körvonalai. A 360 milliós TOP-programból megvalósuló beruházás alapkövét január 9-én tették le, és ahogy enyhült a tél szorítása, megkezdték az építkezést.

Vigh László országgyűlési képviselő a sajtóbejáráson elmondta, egy teljesen új óvoda építését az indokolta, hogy a jelenleginek helyet adó épület igencsak elavult. Az itt élőknek fontos az óvoda, melyben kiváló pedagógia munka folyik. A 21 századi követelményeknek megfelelő új óvoda megépítésével a városrészben lakók kívánsága teljesülhet. Most az iránt érdeklődnek, a csúszás ellenére az ütemterv szerint halad-e az építkezés. Befejeződhet-e szeptember elejére.

A csúszás ellenére a jól halad az építkezés Andráshidán

Sümegi László, Vigh László, Kónya Zoltán

Már az alapkőletétel is zord időjárási körülmények között zajlott, melyet követőn hetekig kitartott a fagy és a havazás. A földmunkákat ezért február 10-én tudták csak elkezdeni – válaszolt a kérdésre Kónya Zoltán, a kivitelezéssel megbízott cég ügyvezetője. Mint fogalmazott, az egyhónapos lemaradás komoly hátráltató tényező egy ilyen rövid határidejű beruházásnál. A kieső időt technológiaváltással igyekeznek behozni, hogy a szeptemberi átadásra készek legyenek a kivitelezéssel.

Sümegi László önkormányzati képviselő hozzátette, Andráshidán több mint húsz esztendővel ezelőtt vetődött fel, hogy a régi helyett egy új óvodát kellene építeni. Ez az álom most valósul meg, ami különösen nagy eredmény. A helyi óvodában nagyon magas szintű szakmai munkával büszkélkedhet az andráshidaiak és a környező falvak lakóinak megelégedettségére. Ezt mutatja az is, hogy sohasem küzdött létszámhiánnyal. Az új négycsoportos, tornacsarnokkal is rendelkező óvoda az iskolával összeépítve egy épületegységet fog alkotni, ami tovább erősíti a szakmai munkát a két intézmény között. A felszabaduló régi épületből reményeik szerint művelődési ház válhat, ami jelenleg még hiányzó létesítmény Andráshidán.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK