2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Járdafelújítással vált teljessé

2021. augusztus 17. kedd, 17:06
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Perlaki utca északi felében a járda felújításával teljessé vált a közműveket és az útburkolatot is érintő rekonstrukció, amelyre bruttó 13 millió forintot költött Zalaegerszeg önkormányzata saját költségvetéséből.

Véget ért a Perlaki utca rekonstrukciója

Maza Renáta, Balaicz Zoltán, Vigh László, Domján István és a Szak Tibor közmű- és mélyépítési osztályvezető

Balaicz Zoltán polgármester a műszaki átadás-átvételi eljáráson úgy fogalmazott: többlépcsős folyamatnak értek a végére, hiszen az első beavatkozás még 2019-ben történt az ivóvízhálózat felújításával, amelyre bruttó öt millió forintot fordított az önkormányzat. Abban az évben a gázvezeték rekonstrukciójára is sor került az E-on Gázhálózati Zrt. beruházásában. Kiemelte, hogy a korábbiakkal ellentétben, minden ilyen munkánál arra törekednek, együttműködésében a szolgáltatókkal, hogy előbb a közművek újuljanak meg, és csak ezt követően a felszín. A Perlaki utcában is így történt: az úttest 2020 nyarán kapott új aszfaltburkolatot, alatta új csapadékcsatornával együtt. Az önkormányzat erre közel bruttó 18 millió forintot költött. A lakóközösség a kétoldali járda felújítását is nagyon várta, amely idén június-júliusban valósult meg bruttó 13 millió forint ráfordítással.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a tervezés és kivitelezés minőségét értékelve azt mondta, a város egyik legszebb utcája készült el. Hangsúlyozta, az önkormányzat jó gazda szemével igyekszik minden utcára, járdára odafigyelni. A feladat azonban nem kicsi, hiszen ezekből közel 700 van a városban.

Ebből Domján István körzetében 72 utca található. Az önkormányzati képviselő köszönetét fejezte ki a városnak, továbbá Maza Renáta útépítési szakreferensnek és a kivitelezést végző Utplan'95 Kft.-nek, hogy a lakók kérésének megfelelően készült el a járda. Mint mondta, reméli, hogy a Kovács Károly városépítő programban a Perlaki utca déli fele is megújulhat. E tekintetben hasonló beruházásokra számít az Ebergényi utcában, Andráshidán, Erzsébethegyen, Vorhotán, Gógánhegyen, vagyis körzetében mindenhol.

A csapadékvíz elvezetésére többféle műszaki megoldás született. A zöldterület és a járda burkolatának elválasztására öt centiméteres kerti szegély épült, ami távol tartja a vizet a járdától és a kapubejáróktól. Emellett mindkét oldalon öt-öt víznyelőt építettek be a járdába, illetve a házak ereszcsatornáit is bekötötték az új zárt csapadékcsatornába. A szegély mellől illetve az úttestről lefolyó víz ezen keresztül jut a Belső elkerülő utca csapadékcsatornájába.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK