2023.01.28., szombat - Károly, KarolaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kalandozások Égerkével

2019. június 07. péntek, 18:04
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Mesés foglalkoztatófüzetet mutattak be a minap a Tourinform Irodában, mely játékos, városi kalandozásra invitálja a gyerekeket és a szülőket.

A Kincses kalandok, kalandos kincsek című kiadványt Balaicz Zoltán polgármester, Tuboly Andrea, a zalaegerszegi Tourinform Iroda vezetője és Nagy Szilvia képzőművész ajánlotta a sajtó, illetve a városlakók és az ide látogató turisták figyelmébe.

Játékos, helyismereti füzet gyerekeknek

A polgármester elmondta: a füzet egy újabb fontos lépés a városimázs alakítása felé. A Tourinform Irodának már korábban is volt hasonló kiadványa, mégpedig egy speciális színezőfüzet, ami nagyon népszerű volt. Reméli, hogy ez a mostani „kalandos” kiadvány is tetszik majd a gyerekeknek, segítve őket abban, hogy játékos formában, minél többet megtudjanak a város nevezetességeiről.

Tuboly Andrea, Balaicz Zoltán és Nagy Szilvia mutatták be az új kiadványt

A foglalkoztatót – melynek főszereplője Égerke, a kíváncsi és nyomozásra kész egérke – főleg nagycsoportos óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánlják. Tuboly Andrea azt is elárulta: a kötet összeállításához a gyerekek véleményét is kikérték, és rengeteg jó ötletet kaptak tőlük. A 28 oldalas füzet izgalmas feladatokon keresztül mutatja be Zalaegerszeg legérdekesebb helyszíneit (például a skanzent, a Dísz teret, a földönjáró toronyórát, a Deák teret, a termálfürdőt és a Bóbita játszóteret). Vagyis Égerke nyomozómunkájának segítségével fürkészhetik ki a város titkait. A cél az, hogy az itt élő gyerekek helyi identitását erősítsék, másrészt pedig, hogy az idelátogató családok egy modern, kreatív, szórakoztató kiadvánnyal a kezükben ismerkedhessenek meg a várossal.

A füzet dizájnját, képi világát Tóth Norbert képzőművész alkotta meg, a karaktereket és egyéb illusztrációkat pedig Nagy Szilvia művésztanár készítette.

A kiadvány a Tourinform Irodában megvásárolható.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK