2021.12.01., szerda - ElzaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tesztvezetés kerékpárral a tesztpályán

2019. június 09. vasárnap, 18:53
Szerző és fotó: Antal Lívia
Június 16-án vasárnap kerékpárral lehet majd megtekinteni a zalaegerszegi járműipari tesztpályát. A nyílt napot Gurul a térség elnevezéssel hirdette meg Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, a program ötletgazdája és szervezője. Az érdeklődők a Facebookon közé tett esemény „Ott leszek” feliratára kattintva jelentkezhetnek.

Nyílt napon mutatják meg az elkészült pályaelemeket

Dén Dániel, Bot Jázmin, Debrei Zsuzsanna, Bot Gábor, Horváth Zsuzsanna, Vigh László

A tesztpálya fogadóépülete előtt tartott sajtótájékoztatón Vigh László elmondta, hogy a Mobil járműipari konferencián sokan úgy gondolták, hogy a tesztvezetés a pályán történik majd. Ez biztonsági okokból nem jöhetett létre, most viszont lehetőséget adnak az érdeklődőknek arra, hogy kerékpárral megtekinthessék a tesztpálya elkészült elemeit. Július 16-án fél kilenctől kilencig várják a résztvevőket a fogadóépület előtt, akik autóval is érkezhetnek. A menet egy csoportban indul 9 órakor a 11 kilométeres táv megtételére, melynek idejét két-három órásra tervezik. Mint mondta, ez egy lassú kerékpározás lesz, a fogadóépülettől indulva. Megállnak a kezelhetőségi pályánál, a fékfelületnél, a dinamikai felületnél. Innét a humuszdombra kerekeznek, melyről az egész tesztpálya jól betekinthető. Visszafelé útba ejtik a technikai épületet, a smart city-t és végül a fogadóépülethez érkeznek vissza. (Ezeken az állomásokon Vigh László ad tájékoztatást a pályaelemek funkcióiról.)

A sajtótájékoztatón jelen volt a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színészházaspárja, Bot Gábor és Debrei Zsuzsanna valamint kislányuk, Jázmin. A színművésznő elmondta, körülbelül két éve kezdtek el biciklizni, mert kiváló szabadidős sportnak tartják, amit kortól és erőnléttől függetlenül a család minden tagja élvezhet. A nyílt napot jó kezdeményezésnek tartják. Bátorítják a családokat a részvételre, amely a tesztpálya megtekintésének páratlan élményét nyújtja a közös kikapcsolódás mellett.

A programra saját felelősségére bárki jelentkezhet, így a megyéből és megyén túlról is várják az érdeklődőket. Érdemes élni a lehetőséggel, mert a következő időszakban nem lesz erre mód.

Kispáliból, a tesztpálya melletti „sportos településről” is sokan eljönnek. Horváth Zsuzsanna polgármester titulálta így falujukat, megosztva a jó hírt, hogy a közelmúltbeli kihívás napi versenyen ötödik helyen végeztek. Köszönetét fejezte ki Vigh Lászlónak, aki abban segített, hogy a nagyon rossz állapotú bevezető út teljes rekonstrukciója nemrég megtörténhetett.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK